Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Anadolu Üniversitesi öğrencileri eserlerini Bulgaristan Cam Bienali’nde sergiliyor

Anadolu Üniversitesi öğrencileri eserlerini Bulgaristan Cam Bienali’nde sergiliyor
16 Kasım 2023 16:32
A+
A-

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Cam Bienali’ne (IBG 2023) Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü öğrencileri de eserleriyle katıldı.

Uluslararası ölçekte 48 ülkeden pek çok sanatçıya ev sahipliği yapan bienal kapsamında Sofya da dört farklı mekânda sergi açılışı yapıldı. Bu kapsamda “Begginnings” isimli serginin küratörlüğünü de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü Başkanı Prof. Mustafa Ağatekin ve New Bulgarian Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölüm Başkanı Asist. Prof. Monika Naydenova üstlendi.

Prof. Ağatekin: “Cam sanatı alanında yaptığımız bu güzel başlangıcın uluslararası ölçekte daha büyük hedeflere ulaşmasını diliyorum”

Sergi küratörlerinden Prof. Mustafa Ağatekin sergiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Ülkemiz ve Üniversitemiz adına cam sanatı alanında yaptığımız bu güzel başlangıcın uluslararası ölçekte daha büyük hedeflere ulaşmasını diliyorum. Ayrıca bu sergideki eserlerin transferi konusunda sağladıkları destek için Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı ve Sofya Büyükelçiliğimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”.

UniArt Gallery’de düzenlenen sergide her iki üniversiteden öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan bir seçki sunuldu. Sergide Anadolu Üniversitesi adına; Mustafa Ağatekin, Mehmet Aydın, Güçlü Polat, Pınar Demirel, Melike Akay, Deniz Demir, Oraltay Canıtez, İbrahim Efe Üstün, Atakan Efe Tansel, Hale Albayrak Ersoy, Göksu Çınar, Parisha Ghanbarzade, Simge Kayalı ve Ayşenur Sarı’nın eserleri sanat severlerin beğenisine sunuldu. Sergide ayrıca New Bulgarian Üniversitesinden de 13 sanatçının eserleri sergilendi.

Bulgaristan Cam Bienali Kapsamında düzenlenen sergi 31 Kasım 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak. Bienal ve sergilerin içeriğinin tümüne bienalin resmi you tube kanalı; International Biennale of Glass Bulgaria hesabından ulaşılabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.