Dolar 32,5592
Euro 34,9064
Altın 2.433,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Anadolu Üniversitesi’nden makam algısına online ulaşım

Anadolu Üniversitesi’nden makam algısına online ulaşım
28 Aralık 2022 15:54
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında geliştirilen ve 8 yaşından itibaren herkesin müzik algısı hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olmayı hedefleyen “Anadolu Üniversitesi Makamsal Müzik Algılama Testi”nin (MAMAT)’a dileyen herkes ulaşabiliyor.
MAMAT, Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca yürütücülüğünde Dr. Öğr. Üyesi Ebru Kemalbay Eren, Doç. Esra Berkman ve Öğrenme Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Dr. Yusuf Zafer Can Uğurhan’ın katılımı, Prof. Dr. Şükrü Torun ve Prof. Dr. Evrim Genç Kumtepe’nin araştırmacı olarak yer aldığı uluslararası alanda henüz bir örneği olmayan “İnternet Tabanlı Makamsal Müzik Algı Testi” adı altında psikometrik test geliştirme yöntemleri kullanılarak geliştirildi. Geçerli, güvenilir ve pratik olan testin internet tabanlı olması, böylece uzaktan eğitim gerektiren durumlarda da kullanılabilmesi testin en önemli kazanımını oluşturuyor.

TESTİ NASIL UYGULARIM?

Bu teste ulaşmak için Anadolu Üniversitesi web adresindeki ilgili bağlantıya //ana.do/3KU tıklayarak kayıt olmanız yeterli. Kayıt sonrasında, aynı aileden tüm bireyler tek bir hesaptan giriş yapabildiği gibi, öğretmenler de öğrencilerinin tümünü kaydederek onların gelişimlerini takip edebiliyor. Testin bu özelliği, açılış sayfasındaki “Kendim”, “Çocuklarım” ve “Öğrencim” seçenekleri ile sunulmakta. MAMAT’ın en kullanışlı özelliklerinden biri de kullanıcının dilediğinde ara verebilmesi ve tekrar hesabına girdiği zaman kaldığı yerden devam ederek testini tamamlayabilmesi.

Makamsal Müzik Algılama Testi’nin detaylarının aktarıldığı podcast yayınına ise https://www.youtube.com/@anadoluuniv adresinden erişilebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.