Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Ateş ve toprak Tepebaşı’nda 16’ncı kez buluşacak

Ateş ve toprak Tepebaşı’nda 16’ncı kez buluşacak
31 Ağustos 2023 16:10
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ve birçok etkinliği bünyesinde barındıran Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 16’ncısı başlıyor. 

Tepebaşı Belediyesi tarafından konsepti ve çeşitliliğiyle dünyada sadece Eskişehir’de düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 16’ıncısı, 4-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi yine birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan sempozyum bu yıl da sanat etkinlikleri, sergiler, sanatçı sunumları, torna yarışmaları ile dopdolu olacak. Öte yandan el emeği ürünler satış noktaları, yemek yarışmaları, konserler ve çocuk atölyeleri de Eskişehirlilere sanat dolu günler yaşatacak. Sempozyumda ayrıca Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü de kutlanacak.

Açılış töreni 4 Eylül’de

Bu yılki sempozyum 14 Ekim 2022’de Amasra maden kazasında hayatını kaybeden 42 emekçiye, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara ve bu sene vefat eden Sanatçı Özkan Uğur’a adandı. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun açılış töreni 4 Eylül Pazartesi günü saat 18.30’da Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleşecek. Törenin ardından Anadolu Rock Göksel Doğançay konseri Eskişehirliler ile buluşacak.

20 sanatçı tek eser

16’ncı Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bu yıl farklı bir konseptte düzenlenecek. 15 günlük süre içinde Türkiye’den 20 sanatçı ile Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel bir eser ortaya çıkacak.

Konserler ile kent müziğe doyacak

Etkinlik kapsamında konser verecek isimler arasında Anadolu Rock Göksel Doğançay, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, Volkan İmançer, Mithat Körler, Cafer-Derya Nazlıbaş, Gece Tarifesi, Ali Altay, 7 Sanat Dans ve Bale yer alıyor.

Sergiler gezilebilecek

Sempozyum sanatçıları tarafından hazırlanan 16’ncı Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sergisi’nin açılışı 4 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’te gerçekleşecek. Ayrıca Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda da ‘Geçmişten Günümüze Sempozyum Fotoğraf Sergisi’ vatandaşın izlenimine açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.