Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Bakan Koca’: ‘Pozitif çıkan yeni vakalarımız oldu’

Bakan Koca’: ‘Pozitif çıkan yeni vakalarımız oldu’
16 Mart 2020 20:37
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Pozitif çıkan yeni vakalarımız oldu, bu akşam rakamı açıklamış olacağım. Can kaybı yok ama solunum sıkıntısı olan hastalarımız var” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları:

– Koronavirüsle alakalı laboratuvar sayısını 16’ya çıkaracağız, hızlı sonuç veren kiti bütün illere vereceğiz.

– Yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçuşlar yasaklanacak. Böylece uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20 oldu.

-Toplam hasta sayımız 18 oldu. Pozitif çıkan yeni vakalarımız var. Bu akşam rakamı açıklayacağız. Bu dönemde bir takım haberler devam edecek.

Uzun zaman bu dönemi sıfır vaka sayısı ile sürdürdük. Mücadelenin yeni safhasındayız. Yaşlılara ve kronik hastalığı olanlara karşı dikkatli olalım. En hassas grup bu gruptur. Bu mücadele devam edecek, zaaf gösteremeyiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.