Dolar 32,3487
Euro 34,7293
Altın 2.419,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 17°C

Başarılı karikatüristlerin Yılmaz Büyükerşen eserleri ziyarete açıldı

Başarılı karikatüristlerin Yılmaz Büyükerşen eserleri ziyarete açıldı
22 Haziran 2023 13:52
A+
A-

Türkiye’nin dört bir yanındaki başarılı karikatüristlerin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i kaleme aldığı eserler ile Büyükerşen’in kaleme aldığı karikatürlerin de yer aldığı “Karikatürler ile Yılmaz Büyükerşen” sergisi görkemli bir açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yıl boyunca birbirinden özel sergilere ev sahipliği yaparak sanatçıların ve sanatseverlerin göz bebeği olan Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi, çok özel bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından başarılı karikatüristlerin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i kaleme aldığı eserler ile Başkan Büyükerşen’in sanatçı kimliği ile ortaya çıkardığı karikatürler sergide buluştu.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Eskişehir Şubesi ve Karikatürcüler Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Karikatürler ile Yılmaz Büyükerşen” adlı sergi düzenlenen görkemli bir açılışla izlenime sunuldu.

Tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’ndaki açılışa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Eskişehir Şubesi Başkanı Didar Duygu Altuntaş, Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, eski İstanbul Barosu Başkanı Hukukçu Turgut Kazan, sergide eserleri bulunan sanatçılar, belediye bürokratları, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bazı zamanlar vardır, birilerinin yanında olmasını istersiniz. İşte tam o zamanlardayız. Cumhuriyetin yolunda Yılmaz Büyükerşen Hocamızı her dinlediğinizde sadece bir insanın başarısı değil, Cumhuriyet kazanımlarını görüyorsunuz. Yılmaz Hocanın anlattığı her şey mimariyle, estetikle ilgili onun adına bu sergiyi açmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Eskişehirlileri çok kıskanıyorum, hatta keşke bu şehirde yaşasaydım diyorum. Bu özel serginin açılışında burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker de yaptığı konuşmada, “Yılmaz Büyükerşen çok değerli bir başkan. Eskişehir’de belediye işlerinin yanı sıra kültür ve sanata gösterdiği saygı ve duyarlılık o kadar büyük ki; bu asla sanatçılar tarafından unutulmayacaktır. Kendisine huzurunuzda sanata ve sanatçıya verdiği destek dolayıyla bir kez daha teşekkür ediyor, sanatçıların çizgilerinden oluşan bu özel serginin açılmasından dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de konuşmasında karikatürle tanışma sürecine değinerek, “Sergiyi hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben ilk paramı karikatür çizerek kazandım. Arkadaşlar sürpriz yaparak sergiye bu eserlerimi de dahil etmişler. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü dönemimde Türkiye’de ilk kez karikatür dersinin okutulmasını sağladım. Eskişehir’de yine ilk Karikatür Müzesini de biz açmıştık. Şimdi üniversite ne yazık ki çok önemsemiyor. Diğer yandan Ankara Mimarlar Odası’na ayrı bir parantez açmalıyım. Mimarlar Odası Ankara’nın amazonları olarak Cumhuriyete sahip çıkıyorlar. Atatürk Orman Çiftliği gibi birçok Cumhuriyet dönemi Atatürk eserlerini davalarla kurtarıyorlar. O yüzden onların bu mücadelesini de yürekten kutluyorum. Sergide emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından gazeteci Deniz Zeyrek tarafından Büyükerşen’e Karikatürcüler Derneği üye kartı teslim edildi. Yapılan açılış sonrası Başkan Büyükerşen, protokol üyeleri, sanatçılar ve sanatseverler birlikte sergiyi gezerken, Büyükerşen eserleri dikkatle inceledi.

Sanatseverler 2 Temmuz’a kadar Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda bu özel sergiyi gezebilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.