Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Başkan Ataç mimarlık öğrencileriyle buluştu

Başkan Ataç mimarlık öğrencileriyle buluştu
9 Ekim 2023 19:01
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Mimarlık öğrencileri ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Sizi böyle görmek beni çok sevindirdi. Çünkü belediye başkanı herkese dokunmalıdır” dedi.

Başkan Ataç Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda Eskişehir’de mimarlık fakültelerinde öğrenim gören gençler ile buluştu. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda “Eskişehir Tasarımcı ve Mimarların kurduğu Yerel Multidisipliner Oluşum” ile birlikte düzenlenen kahvaltıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri, Eskişehir Tasarımcı ve Mimarların kurduğu Yerel Multidisipliner Oluşumun Kurucu Başkanı Bahadır Karademir, Tepebaşı Belediyesi bünyesinde çalışan mimarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Eskişehir ve ülkede ilkler yapan bir belediyeyiz”

Kahvaltıda bulunan 160 öğrenciye hitap eden Başkan Ataç, bulunulan mekanın bu yıl içerisinde yapıldığını ve 12 ay boyunca etkinliklere ev sahipliği yapacağını belirterek “Mimarlık demek sanatın bir kolu demek. Sizin burada bulunmanız son derece kıymetli. Bugün bu kadar gençle bir arada olmaktan çok mutlu oldum. Belediye başkanı herkese dokunmalıdır. Tepebaşı Belediyesi böyle bir hizmet içindedir. Biraz zaman geçsin neler yapıldığını göreceksiniz. Eskişehir’de ve ülkede ilkler yapan bir belediyeyiz. Siz öğrenciler için de 19 Mayıs ve 29 Ekim olmak üzere iki tane gençlik merkezimiz var. Bu iki merkezden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca öğrencilerin bütçelerine bir nebze de olsa katkı sunabilmek için akşam yemeği desteğinde bulunuyoruz. Geçen yıl başladığımız bu uygulamadan yaklaşık 90 bin genç arkadaşımız faydalandı. Bu destekten faydalanabilirsiniz” dedi.

“Tepebaşı bölgesinde olduğunuz için çok şanslısınız”

Talat Yalaz, “Ben de ülkede hali hazırda genç bir il başkanıyım. Siyasi görüşünüz her ne olursa olsun beni bir arkadaşınız olarak görüp binamıza gelip benimle dertleşebilir, sorunlarınızı konuşabilirsiniz. Benim de gençliğim Tepebaşı bölgesinde geçti. Bu konuda sizler de çok şanslısınız. Belediye başkanımız dünyada öğrencilere fırsat veren kişilerde ilk sırada” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Ataç, öğrencilerin rahatlıkla soru sormasını ve isteğini dile getirmesini istedi. Soru cevap şeklinde sonlanan etkinlikte öğrenciler kendilerini ifade edebilmeleri için fırsat verilmesinden dolayı Başkan Ataç’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.