Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Başkan Büyükerşen Öğretmenler Günü’nü kutladı

Başkan Büyükerşen Öğretmenler Günü’nü kutladı
23 Kasım 2023 22:43
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Büyükerşen, mesajında öğretmen olmanın ayrıcalığına değinerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği 24 Kasım’ın önemine dikkat çekti. Büyükerşen, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım 1928 tarihi temel alınarak 1981 yılından bu tarafa kutlanan Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun.
Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugüne kadar yeni nesillerin eğitimleri için emek vermiş ve vermekte olan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Öğretmen olmak, ayrıcalıktır. Çünkü öğretmen insanı inşa eden, ailesiyle birlikte bir çocuğun yetişmesinde en önemli yere sahip olan kişidir. Başöğretmeniniz Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış ülkeler arasında yerini alması çabasında en büyük görev, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmekle sorumlu öğretmenlerimize düşmektedir.
O nedenledir ki; öğretmenlerimizin mesleklerinin bu ulvi ve kutsal amacını yüreklerinin en derinlerinde hissettiklerine eminim.
Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” veciz sözünde vücut bulduğu gibi, bugün ülkemizin yaşadığı her türlü sorunu çözecek ve ülkemizi aydınlık ve refah dolu yarınlara taşıyacak olan nesiller yine öğretmenlerin eseri olacaktır.
Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, en değerli varlıklarımız olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.