Dolar 32,5496
Euro 34,8904
Altın 2.432,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C
9 Mart 2020 19:21
A+
A-

Eskişehir’de CHP karıştı BAŞKANLAR ARASINDA YÜKSEK GERİLİM

Eskişehir’de CHP karıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un araları açıldı.
Son yıllarda parti içinde yükselişe geçen Kazım Kurt tüm parti içi seçimlerde gücünü ortaya koymaya başlamıştı. Son olarakta Büyükerşen ve Ataç’ın desteklemediği Recep Taşel’in CHP İl Başkanı olması Kurt ile Büyükerşen ve Ataç’ın aralarının bozulmasına yol açtı. Aslında sadece Taşel değildi krizin nedeni. Kurultay Delegeliğinde Kazım Kurt çok oy almış, Yılmaz Büyükerşen gerisinde kalmış, Ahmet Ataç ise sandıktan çıkamayarak seçilememişti. İşte tüm bunlar birleşince soğuk savaşın fitili ateşlendi. Kurt’a karşı cephe alan Büyükerşen ve Ataç bir araya gelmekten kaçınmaya başladı. Odunparazı Belediyesi Avukatı olan ve Büyükerşen’in yakını olduğu bilinen Hüseyin Akçar’ın görevine Kazım Kurt son verdi. Yılmaz Büyükerşen ise Hüseyin’in Akçar’ın başına gelenleri öğrendikten hemen sonra Kazım Kurt’un yakın arkadaşı olan ve kadrosu ESKİ Genel Müdürlüğünde bulunan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’yu jet bir kararla Sivrihisar’a sürdü. Hızla tırmanan kriz tarafların yakın arkadaşlarına da sıçradı. Kurt, Büyükerşen ve Ataç’ın, Büyükerşen ve Ataç’ta Kurt’un yakın olduğu kişilerle arasına mesafe koydu. Ama bugün öyle bir şey yaşandı ki soğuk savaşın ne boyuta geldiği gözler önüne çıktı.

TOKALAŞMADILAR VE…
İl Başkanlığı seçiminin ardından yaşananlar partiye zarar veriyor diye düşünülürken bugün kriz daha da büyüdü. Dünkü Kazım Kurt’un Gençlik Merkezi açılışına katılmayan Büyükerşen, Ataç ikilisinin bu tavrının ardından Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’ın selamlaşmama olayı bugüne damgasını vurdu. Özdilek AVM’ye yakın bir yerde hizmete giren cafenin açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta katıldı. Herkes bu ikilinin nasıl bir tavır izleyeceğini merakla bekliyordu. En azından selamlaşırlar diye beklenirken Kurt ile Ataç bir araya gelmemek için köşe bucak kaçtılar. Yan yana geldiklerinde ise ne tokalaştılar ne de selamlaştılar. Bir ara kuytu bir köşede Kazım Kurt’un elini uzattığı Ahmet Ataç’ın da elinin tersiyle ittiği ve sonra krizin büyümemesi için şifayen tokalaştıklarıda ifade edildi. Farklı masalara geçen ve yüzlerini birbirine hiç dönmeyen Ataç, Kurt ikilisinin bu soğuk hareketleri Kazım Kurt’un acil işim var diyerek tören alanından uzaklaşması ile son buldu. Bu olayı görenler ise, “Bu iş nereye gidiyor. Başkanlara ve CHP’ye yakışmıyor. Yapmayın ağalar aynı partinin mensubusunuz” yorumu yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.