Dolar 32,5461
Euro 34,8989
Altın 2.435,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Delil Ateş’ten olay röportaj!

Delil Ateş’ten olay röportaj!
10 Kasım 2023 19:18
A+
A-

Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, katıldığı bir röportajda gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Ateş, CHP Olağan Kurultayına ilişkin açıklamasında, “Özgür Özel, değişimin öncüsü olma noktasında yeterli olmayacaktır” dedi.

Röportajda gündemin nabzını tutan Ateş, CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ında Özgür Özel’in Parti Genel Başkanı seçilmesini değerlendiren Ateş, “CHP’deki kurultay bitti ancak tartışmaları uzun süre bitmeyecek gibi. Değişim rüzgarının CHP tabanında olmazsa olmaz bir durum olduğu kurultayda değişimcilerin adayı Özgür Özel seçimi kazandı. CHP’nin yeni genel başkanının değişime ne kadar öncülük edeceğini hep birlikte göreceğiz. Bu konuda şunu belirtmek isterim, Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu‘nun aldığı bütün kararlarda en yakınındaki ekibinde yer alıyordu. O dönem alınan hiç bir karara itiraz etmeyip, en ateşli savunucusu olan Özgür Özel, değişimin öncüsü olma noktasında yeterli olmayacaktır. Ayrıca Ekrem İmamoğlu-Özgür Özel iş birliğine dayanan bu sürecin ömrünün uzun olacağını zannetmiyorum. İki başlılık bir süre sonra büyük sorunların sebebi olacaktır. Türk siyasi tarihimizde büyük dostlukla başlayıp, ihanetle sonuçlanan çok ittifak gördük. Bundan dolayı Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu ittifakınında sonunun yakın olacağı görüşündeyim. Özgür Özel’in genel başkanlıktaki ilk sınavı yerel seçimler olacaktır. Bu konuda ittifak görüşmeleri için kolları hemen sıvadığı noktasında gelen bilgiler var. 2018 yerel seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu‘nun büyükşehirlerde izlediği stratejiyi uygulayabilecek mi? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Yerel seçimlere kendi adaylarımızla gireceğiz’ görüşünü İstanbul ve Ankara’da değiştireceği şeklinde düşünüyorum. Burada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş faktörü de çok etkili olacaktır. Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu‘na göre en büyük avantajı, meydanlarda hiç yenilgisi olmadan kitlelere hitap edebilecek olmasıdır. Son olarak şuna değinmek istiyorum, Kemal Kılıçdaroğlu genel seçimler sonrası ‘Bir daha aday olmayacağım’ diyerek CHP’yi kurultaya götürseydi kendi tabanında kahraman, karşı tabanda da bu ilkeli duruşundan dolayı takdir edilirdi ama Kemal Kılıçdaroğlu bunu yapamadı. Eline geçen diğer fırsat ise, ikinci tura kalan genel başkanlık seçiminde çekilme durumuydu. Kemal Kılıçdaroğlu koltuk hırsından mı ya da etrafındakilerin yanlış yönlendirmesinden dolayı mı bilemiyorum ama siyaset tarihinde tamamen kendini bitirmiştir. Öyle berbat bir sonla bitirdi ki, olayı artık imkânı yok toparlanmaz. Bundan sonra yapacağı en iyi iş tamamen köşesine çekilip, siyasetten çekilmektir” dedi.

İsrail-Filistin saldırıları ve Türkiye’nin tutumu

Ateş, İsrail-Filistin saldırılarını değerlendirerek Türkiye’nin bu süreçte gösterdiği duruşla ilgili olarak ise, “İsrail bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de katliam gerçekleştiriyor. ABD sınırsız destek vererek Netanyahu yönetiminin katliamına ortak oldu. İsrail, insanlık suçu işliyor. İsrail soykırım suçu işliyor. Dünyanın dört bir yanında sokaklara inen milyonlarca vicdan sahibi insanın yükselen itirazları ne yazık ki sadece Demir Kubbe’yle korunan Tel Aviv’den değil, Washington’dan, Londra’dan, Berlin’den ve Paris’ten de duyulmuyor.
Küreselcilerin kulakları sağır, gözleri körleşmiş durumda. Bunun aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece tepki göstermedi. Türkiye bir yandan Gazze’ye insani yardım için çaba gösterirken diğer taraftan acilen ateşkesin sağlanması ve bir daha benzer katliamların yaşanmaması için garantörlük teklifinde bulundu. Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin duruşu takdire şayan bir duruştur. Ülkemizin Rusya ve Ukrayna savaşındaki öncü rolü İsrail zulmüne karşı tepki anlamında devam etmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması için harekete geçileceğini açıklamıştı. Bu konuda da gerekli girişimlere başlandı. Ülkemiz İsrail’i kınarken, vicdanları sızlatan böyle bir katliam karşısında bile dik duramayanları da halkımız unutmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu’nun istifası

‘İYİ Parti’den milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu’nun istifası ne anlama geliyor?’ sorusunu yanıtlayan Delil Ateş, “İYİ Parti’nin eski milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun istifası, genel seçimlerde ne kadar Millet İttifakı bileşeni olan partilerle beraber hareket etmiş olsa da aslında içerde ciddi sıkıntıların olduğunu göstermektedir. Nebi Hatipoğlu, Milletvekili seçildikten hemen sonra yaptığı açıklamada, ‘CHP’nin bize hiç faydası olmadı’ diyerek dert yandı. Yerel seçimlerde AK Parti ile MHP’nin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Nebi Hatipoğlu, CHP’yi suçlayarak ‘Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaşlandı’ diyerek tepkisini net birşekilde ortaya koymuştu.

Nebi Hatipoğlu’nun ilk günden itibaren oluşan bir rahatsızlığı vardı. Bu konuda gelişen fikir ayrılığı, istifa ile sonuçlanmıştır. Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçmesinin hayırlı olmasını diliyorum. İYİ Parti’den AK Parti ve MHP’ye geçişlerin devam edeceği görüşündeyim. İYİ Parti bir türlü İYİ Parti olamadı. İYİ Parti CHP’nin gölgesinde kalarak yeni bir siyasi alan açamadı. Kendini yenileme ve kendisi olma yolunda hızlı adımlar atmazsa hızlıca eriyip gidecektir.” diye konuştu.

“Yerel seçimlerde adaylık düşüncem bulunmuyor”

Öte yandan yaklaşan yerel seçimlerde aday olup olmayacağına da değinen Başkan Ateş, “Yerel seçimlerde herhangi bir adaylık düşüncem bulunmamakta. Siyaset uzun soluklu bir süreç ve ben bu sürecin içerisinde mücadelemi sürdürdürmekteyim. Yakın zamanda çalışmalarına başlayacağımız bir strateji merkezi kurduk. İnşallah bu yönde ülkemizin her alanda gelişim sürecine katkı sunmaya çalışacağız. Bu konuyla alakalı yakında kapsamlı bir açıklamam olacak” yanıtını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.