Dolar 32,5212
Euro 34,8210
Altın 2.426,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Birlikte üreterek başarmanın mutluluğunu yaşıyorlar

Birlikte üreterek başarmanın mutluluğunu yaşıyorlar
12 Ocak 2024 18:39
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi’nin Engelliler Montaj Atölyelerinde eğitim gören bireyler, üretmeyi öğrenerek iş gücüne katılırken başarmanın da mutluluğunu yaşıyor.

Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin topluma dahil olması, kendilerini geliştirmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları adına gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye’de ilk olan çalışmaları hayata geçiriyor.

Bu projelerden Engelliler Montaj Atölyesi ile bireyler öğreniyor, üretiyor ve istihdam edilerek kazanç sağlıyor. Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yer alan İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nin ardından Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliğinde Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği ile hizmet veren Engelliler Montaj Atölyesi’nde de özel bireyler, iş hayatına katılıyor.

Engelli Montaj Atölyelerinde çalışmaya başlayan bireyler; istihdam edilmeye, üretmeye ve imkan verildiğinde ne kadar başarılı olabileceklerini ispatlamaya devam ediyor. Her 2 merkezde bugüne kadar montajı yapılan ürün sayısı 17 milyon 497 bin 177’ye ulaşırken merkezlerden eğitim alan özel birey sayısı ise 177, eğitim alarak diğer kurumlarda istihdam edilen sayı ise 57 oldu. İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nde açıldığı günden bugüne kadar 110 öğrenci eğitim alırken, 18 öğrenci farklı kurumlarda istihdam edildi ve 7 milyon 500 bin adet parçanın montajı gerçekleştirildi. EOSB Engelliler Montaj Atölyesi’nde ise 67 özel birey eğitim alırken diğer kurumlarda istihdam edilen öğrenci sayısı 39’a ulaştı. EOSB’deki atölyede ise toplam 9 milyon 997 bin 177 adet de parçanın montajı yapıldı.

Montaj atölyelerinde çalışan özel bireyler de çalışmaktan mutlu olduklarını ifade ediyor.

“Burada çok mutluyum”

Cengiz Çakır, “Ben burada mutluyum. Günüm güzel geçiyor burada” dedi.

Barış Genç, “Parçaları birleştiriyoruz. Buzdolabı parçaları var. Profiller var. Burada mutluyuz. Arkadaşlarımla sevgi dolu şekilde çalışıyoruz. Başkanımızı çok seviyoruz. Bize burayı kurdukları için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Ahmet Ataç’a sevgilerimi yolluyorum”

Sinem Nur Fenar, “Kit, motor kapağı yapıyoruz. Günüm burada iyi ve mutlu geçiyor. Bu ortamı çok seviyorum. Çalışmak güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

Nurevşan Kondu, “Ben burada kit yapıyorum, ocak sabitleme yapıyorum, buzdolabı kapağı yapıyorum. Burada günüm çok güzel geçiyor, mutluyum. İyi vakit geçiyorum. Çalışmak çok güzel bir duygu. Çalışmayı çok istiyorum. Ahmet Ataç’a buradan sevgilerimi ve öpücüklerimi yolluyorum” dedi.

Atölyelere demonte parça göndere firmalar arasında Starplast Plastik, Anot, Kafaoğlu, Tanatar, Buzlu Tekstil, Cellotone, Comfort ve Can Conta yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.