Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Bu anneler çok mutlu

Bu anneler çok mutlu
31 Ağustos 2019 15:39
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Ekibine katılan ev hanımları, düzenlenen eğitimlerde dans ederken sosyalleşmeye, eğlenirken el becerilerini geliştirmeye devam ediyor.
Kursiyer kadınlar düzenlenen eğitimlerde yöresel dansların yanı sıra kostümlerini de kendileri dikmeyi öğreniyor. Kursiyer kadınlar, Tepebaşı Belediyesi tarafından temin edilen malzeme ve kumaşlar ile dikiş öğrenerek kostümlerini dikerlerken diğer yandan da dans provalarını aralıksız biçimde sürdürüyor. Bahçelievler Belde Evi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde eğitmen Zeynep Kayamaz’ın gözetiminde çalışmalarını sürdüren hanımlar, eğitim çalışmalarından son derece memnun olduklarını ifade ediyor.

“Tüm hanımlara gelmelerini tavsiye ediyorum”
Kursiyerlerden Ebru Demir, “Kursa ilk geldiğimde açıkçası bu kadar dolu dolu geçeceğini tahmin etmemiştim. Çok memnunum, muhteşem bir ortam var. Her şeyi paylaşıyoruz, elbiselerimizi bile kendimiz dikiyoruz. Diğer kursiyerler ile çok güzel arkadaşlıklar da kurduk. Buraya geldiğimizde eğleniyoruz, dans ediyoruz, sohbet ediyoruz ve stres atıyoruz. Evimize de son derece mutlu şekilde dönüyoruz. Belde Evimizden çok memnunuz, tüm hanımlara gelmelerini tavsiye ediyorum. Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a da bu imkanları bize sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Belde Evimiz ve hocamızdan çok memnunuz”
Senem Atış isimli bir diğer kursiyer ise “Belde Evimiz ve hocamızdan çok memnunuz. Burada çok keyifli biçimde zaman geçiriyoruz, öğrenirken eğleniyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Paylaşım ve arkadaşlık da çok güzel. Tüm bayan arkadaşlarıma Belde Evlerine gelmelerini tavsiye ediyorum. Ahmet Ataç Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz, onun sayesinde bu güzel ortama ulaşabiliyoruz” sözlerini kullandı.

“Bu çalışmamızda aynı zamanda kadınlarımız psikolojik olarak da rahatlıyorlar”
Eğitim çalışmaları hakkında bilgiler veren eğitmen Zeynep Kayamaz ise “Halk oyunlarına yönelik çalışmalarımız 25 kursiyer ile devam ediyor. Yeni kayıtlar almaya da devam ediyoruz ve diğer Belde Evlerimizde de eğitim çalışmalarımız olacak. Katılımcı kadınlarımızın birçoğu aynı zamanda anne. Çalışmalarımız ile hem dikiyoruz hem giyiyoruz hem oynuyoruz hem de eğleniyoruz. Bu çalışmamızda aynı zamanda kadınlarımız psikolojik olarak da rahatlıyorlar. Motive olduklarında ev yaşamlarında da daha mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Üretirken kültürümüzü de yaşatıyor olmaları, özgüvenlerini de yerine getiriyor. Bu güzel çalışmalardan desteğini esirgemeyen Başkanımız Ahmet Ataç’a tüm kursiyerlerimiz adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.