Dolar 32,5440
Euro 34,8523
Altın 2.432,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Büyükelçi Manasijevski’den Büyükerşen’e ziyaret

Büyükelçi Manasijevski’den Büyükerşen’e ziyaret
18 Aralık 2023 21:19
A+
A-

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski ve Ekonomi Müsteşarı Suzana Tuneva, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

 Başkan Büyükerşen, bir dizi temasta bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Ekonomi Müsteşarı Suzana Tuneva ve 26-27. Dönem Eskişehir Milletvekili ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Eskişehir Fahri Konsolosu Harun Karacan’ı makamında ağırladı.
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Eskişehir Fahri Konsolosu Harun Karacan’ın da yer aldığı ziyarette Büyükelçi Jovan Manasijevski, Eskişehir ile yakın ilişkiler içinde olmak istediklerini ifade ederek, “Eskişehir, genç nüfusun yoğun olduğu bir şehir. Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp ile çok benzer yönleri var ve nüfusu hızla artıyor. Eskişehir ile her alanda çalışmalarımızı geliştirmek ve kardeş şehir olmak için diyaloglarımızı arttırmak istiyoruz. Eskişehir çok güzel, modern bir şehircilik yapısına sahip. Nazik misafirperverliğiniz ve sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederim.” dedi

Başkan Büyükerşen de nazik ziyaret dolayısıyla konuk büyükelçiye teşekkür ederek, iki ülke ve iki halk arasında tarihi ve kültürel bağların çok güçlü olduğunu vurguladı. Büyükerşen, Makedonya’yı ziyaret ettiğini ve Türkiye ile çok benzer yönleri olduğunu aktararak iş birliğinin önemine dikkat çekti. Büyükerşen daha sonra konuklarına Eskişehir ve üniversiteler hakkında bilgiler verdi.

Büyükerşen ve Manasijevski’in karşılıklı hediye takdim ettiği ziyaret, olası işbirlikleri hakkında yapılan fikir alışverişi sonrası çektirilen fotoğrafla tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.