Dolar 46,6255
Euro 53,1127
Altın 6.130,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 29°C
Az Bulutlu
Eskişehir
29°C
Az Bulutlu
Cum 29°C
Cts 29°C
Paz 29°C
Pts 30°C

Büyükşehir Hayvan Pazarı şap hastalığı önlemiyle kapatıldı

Büyükşehir Hayvan Pazarı şap hastalığı önlemiyle kapatıldı
Reklam
13 Mart 2023 16:02
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü kararıyla ülke genelinde şap hastalığı ile mücadele kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı kapatıldı.

Ülkemizde son günlerde şap hastalığında görülen artış ve hastalığın büyükbaş hayvanlarda ağır seyretmesi üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı bir dizi karar aldı.

Reklam

Türkiye’de de görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle Muttalip yolu 2’nci kilometrede bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı aşılama kampanyası süresince kapatıldı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, “Kesim, ithalat ve ihracat amaçlı yapılan sevkler dışında, şap hastalığına duyarlı tüm hayvan hareketleri (il içi ve İl dışı) ilkbahar şap aşılama kampanyası süresince durdurulmuş ve kampanya bitimine kadar ilimiz ruhsatlı Büyükşehir Belediyesi hayvan pazarı kapatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.