Dolar 32,5173
Euro 34,7871
Altın 2.422,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

CAMİ İŞİNİ ‘HAL’LEDECEĞİZ!

CAMİ İŞİNİ ‘HAL’LEDECEĞİZ!
6 Aralık 2022 16:22
A+
A-

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, yıkılması gündemde olan Hal Camii’ne ilişkin açıklama yaptı.
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından yapılan imar değişikliğiyle yıkılması gündemde olan Tepebaşı ilçesindeki Hal Camii’nin durumuna ilişkin Eskişehir İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını belirtti. Sürecin hukuki neticelerinin takipçisi olduklarını vurgulayan Başkan Çalışkan, açıklamasında şunları kaydetti:
“1/5000 revizyon imar planlarında Tepebaşı ilçemizde bulunan Hal Camii’nin olduğu alanda ticaret-turizm alanı olarak yapılan düzenleme kararının iptali için Eskişehir İdare Mahkemesi’nde dava açtık. Keza, yeni imar planlarıyla camii olarak belirlenen alana da camii yapılmasında büyük fayda var. Çünkü gelişen ve değişen nüfus yapısı itibariyle Hal Camii’ne de yeni yapılacak camiye de ihtiyaç olduğu açıktır. Belediyeler yıkma değil, mevcudu bozmadan millete hizmet etme ve eser üretme yerleridir. Bu doğrultuda, hemşehrilerimizi dün olduğu gibi bugün de haklarını savunmaya devam edeceğiz. Davaların hukuki neticelerinin takipçisiyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.