Dolar 32,5564
Euro 34,8514
Altın 2.437,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

CHP Odunpazarı’nda İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

CHP Odunpazarı’nda İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı
2 Mart 2023 11:14
A+
A-

Eskişehir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantı, İlçe Başkanı Rahmi Çınar’ın açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti. Başkan Rahmi Çınar, Türkiye’nin temel değerlerinin tehdit altında olduğunu belirterek, “Yüz yıl önce Atatürk ve arkadaşları canını dişine takıp nasıl binbir zorlukla cumhuriyeti kurduysa biz de bugün aynı şevk ve heyecanla, aynı cesaretle onların kurduğu cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Cesaret kelimesinin özellikle altını çizmek istiyorum. Çünkü artık korkma lüksümüz kalmadı.” dedi.

Başkan Çınar konuşmasının devamında CHP’nin köklerinin Anadolu’da olduğunu vurgulayarak “Cumhuriyet Halk Partisi özü itibarıyla gariban Anadolu insanının partisidir. Anadolu insanının var olma mücadelesinin ve dünyaya meydan okumasının sembolüdür. Bu parti anadolunun ortasında, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen anadolu insanı tarafından kurulmuştur. Köklerimiz Anadolu’nun kalbindedir. İkinci yüzyılımızda da Anadolu insanı bu sembolü tekrar hatırlayacak ve içinde bulunduğu bunalımlardan kurtuluşunu yine bizimle birlikte arayacak, kurtuluşu yine bizde bulacaktır’’ diye konuştu.

Türkiye’nin yapay zeka, otomasyon ve blockchain gibi teknolojik devrimler karşısında da geri kaldığını ancak CHP iktidarında Türkiye’nin bu alanlarda önde gelen ülkelerinden biri olacağına inandığını ifade eden Başkan Çınar, şunları söyledi:

“Doğru fikir ve anlayışlar, farklı fikirlerin açıkça ve serbestçe konuşulabildiği ortamlarda doğar ve gelişir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diğerlerinden farklı ve bir adım öndeyiz. Çünkü farklı fikir ve görüşlerimizi özgürce açıklayabiliyoruz. Saygı çerçevesinde özgürce tartışabiliyoruz. Bizde biat kültürü yok, hiçbir zaman da olmadı. Bu çerçevede farklı fikirlerin saygıyla tartışıldığı, yapıcı eleştirilerin gelişmemize ve hatalarımızı görmemize yardımcı olduğu ve hep birlikte ortak akıl ile doğruları bulduğumuz biz danışma kurulu olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.