Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Çocuk Senfoni Orkestrası öğrencisi Kara’dan Başkan Ataç’a ziyaret

Çocuk Senfoni Orkestrası öğrencisi Kara’dan Başkan Ataç’a ziyaret
25 Kasım 2023 18:49
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasında 8 yıldır flüt çalan Arya Özgü Kara ile bir araya geldi. Kara, yazmış olduğu ‘Yeraltı Koruyucular’ isimli kitabını Başkan Ataç’a hediye etti.
Başkan Ataç, ETİ Sosyal Bilimler Lisesi 10.sınıf ve İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası öğrencisi Arya Özgü Kara, annesi Özlem Kara ve eğitimci Ebru Sungar’ı makamında ağırladı. Ziyarette Arya Kara, 8 yıldır orkestrada olduğunu ve flüt çaldığını anlattı. Kara, “8 yaşından beri orkestradayım. Flüt çalmayı bilmiyordum ve hocaların yardımıyla öğrendim. Sizlere de teşekkür ederim” diyerek ilk baskısı olan ‘Yeraltı Koruyucuları’ isimli kitabını da Başkan Ataç’a hediye etti.

“Kalplerindeki yumuşaklık dünyaya yansıyacak”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç, “Arya ile 8 yaşından beri çocuk senfoni orkestramızda. Bu kadar çok çocuğun ve gencin bir araya gelip bir müzik yapması o kadar çok şeyi çözer ki… Öncelikle sosyalleşmeleri, bir işi başarmanın gururu, dayanışma içinde müziği ortak yapıp başarı elde ediyorlar. Ben her konserlerinde çok duygulanıyorum ve yüz akımız diyorum. Arya bugün bana bir sürpriz yaptı ve kitabını hediye etti. Ben her zaman söylüyorum, bu gençlerimiz çok başarılı ama ileride belki farklı meslek dallarına girecekler. Kalplerindeki yumuşaklık dünyaya da yansıyacak. Burada ailelerin getirip çocuklarını bize teslim etmeleri karşılıklı güvenden kaynaklanıyor. O çatının altında çok iyi şeyler oluyor. Fazıl Say ile çaldılar. Bugün Fazıl Say ile çalan orkestra artık sınıfı geçmiş demektir. Ama daha da büyüyecekler, daha da iyi şeyler olacak. Çok mutluyum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.