Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Düşündüren Masallar Şenliği’ne yoğun ilgi

Düşündüren Masallar Şenliği’ne yoğun ilgi
20 Kasım 2023 20:09
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nda bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “Düşündüren Masallar Şenliği”nde, alan uzmanlarının katılımıyla masalların konu edildiği atölye, anlatılar, konser ve panel ile çocuklar ve yetişkinler unutamayacakları bir deneyim yaşadılar.

Yazar Dr. Nilay Yılmaz’ın gönüllü danışmanlığında ve Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği işbirliği ile düzenlenen Düşündüren Masallar Şenliği bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılına özel içerikler ile sahip olduğumuz değerleri tekrar hatırlattı.

Her yıl masallar aracılığıyla Dünya Çocuk Kitapları Haftası, Çocuk Hakları Haftası, Dünya Özgürlük Günü, Dünya Felsefe Günü, Dünya Hoşgörü Günü, Dünya Oyun Günü, Dünya Origami Günü ve Dünya Drama Gününü kapsayan Düşündüren Masallar Şenliği bu kez 100. yıl dolayısı ile demokrasi, barış, huzur, sevgi, saygı, kardeşlik, eşitlik, dürüstlük, gerçeklik, umut, kararlılık, düşünce, irade, dayanışma, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, uyum, özgürlük, eşitlik, yardımlaşma, sanat, bilim, devam etme cesareti ile umudu çoğaltmak değerleri de içeriklere dahil edildi.

Öğretim görevlisi Başak Büyükuğurlu’nun Opera bölümü öğrencilerinin gönüllü desteği ve Masal Şatosu personelinin işbirliğiyle 100.yıl vurgusu yapılan “Zümrüd-ü Anka” adlı Masal Konserinde masal ve müziğin benzersiz uyumu seyirciler ile buluşturularak aynı zamanda izleyenleri düşünmeye yönlendirdi.

“Sağlıklı Bireyler ve Sağlıklı Toplum için İyileştiren Masallar: Afet ve Acil Durumlarda İyi Olma Hali” konulu panelde yazar Dr. Nilay Yılmaz, Çiğdem Gündeş ve Güzin Öztürk alandaki bilgi ve deneyimlerini paylaşarak masalların iyileştiren gücünü izleyicilerle paylaştılar.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci de etkinliklerde çocuklar ve ebeveynlerle bir araya geldiler.

Masal Şatosu, her yıl düzenlenen Düşündüren Masallar Şenliği ile masallar aracılığıyla düşünmeye sorgulamaya ve eleştirmeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.