Dolar 32,5392
Euro 34,7953
Altın 2.437,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Efsanelerin isimleri tesislerde yaşatılacak

Efsanelerin isimleri tesislerde yaşatılacak
21 Aralık 2023 22:52
A+
A-

71 Evler, Gültepe, 75. Yıl, Ihlamurkent ve Çankaya Mahallelerine spor kompleksi ve halı saha kazandıran Odunpazarı Belediyesi, Eskişehirspor’un efsane futbolcularının isimlerini bu spor kompleksi ve halı sahalara verdi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hemşehrilerine verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. Vizyon projeler arasında yer alan “5 mahalleye ücretsiz halı saha” sözünü gerçekleştiren Başkan Kurt; Eskişehirspor’un efsane futbolcularının isimlerini bu spor kompleksi ve halı sahalara verdi. Odunpazarı Belediyesi, 71 Evler Mahallesi’ne Süreyya Özkefe Halı Sahasını, Gültepe Mahallesi’ne Hüdai Doğu Halı Sahasını, 75. Yıl Mahallesi’ne İlhan Çolak Halı Sahasını, Ihlamurkent Mahallesi’ne Ender Konca Spor Kompleksini, Çankaya Mahallesi’ne ise Fethi Heper Spor Kompleksini kazandırdı. 2020 yılında Gündoğdu Mahallesi’ne açtığı halı sahaya İsmail Arca adını veren belediye, efsanelere olan vefa borcunu da ödedi.

Odunpazarı Belediyesi, 5 ayrı mahallede bulunan ücretsiz spor kompleksi ve halı sahalar için toplu açılış töreni yaptı. Ihlamurkent Mahallesi Kartopu Caddesi ve Gülper Sokak kesişiminde bulunan Ender Konca Spor Kompleksi’nde yapılan törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirspor’un efsaneleri; Süreyya Özkefe, Hüdai Doğu, İlhan Çolak, Ender Konca, Fethi Heper ile Efsane Tribün Lideri Amigo Orhan olarak tanınan Orhan Erpek, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Önder, Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Sadri Atan, Odunpazarı Kent Konseyi İsmail Kumru, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Kamer Ali Durur, Ihlamurkent Mahalle Muhtarı Birsen Canbaz, 71 Evler Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu, 75. Yıl Mahalle Muhtarı Asaf Karabulut ile spor camiasından birçok isim katıldı.

HALKÇI BELEDİYECİLİK BUDUR!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt açılış konuşmasını yapmak için kürsüye katılımcıların yoğun alkışı ile çıktı. Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle Odunpazarı Belediyesi’nin yaptığı spor tesislerinin açılışını yaptıklarını belirten Başkan Kurt, açılışı yapılan bu tesislerin açılış töreni öncesinde vatandaşların hizmetine açıldığını söyledi. “Halkçı belediyecilik budur” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yoksul gençlerimizin, kenar mahallelerdeki çocuklarımızın ücretsiz olarak futbol oynayabileceği alanları yapmak halkçı belediyecilerin işidir. Biz bunu yaptık. Efsanelerimizin adını verdik. Çünkü biz aynı zamanda vefalı belediyeyiz. Eskişehirspor’a, Türkiye’nin futboluna yıllarca katkı sunan bu abilerimizin, bizim çocukluğumuzun, gençliğimizin idollerinin adının sonsuza kadar yaşaması lazım. Bu da, bu sahalara verdiğimiz isimlerle, o koyduğumuz tabelalarla ama daha çok gençlerin, çocukların beynine çaktığımız isimlerle olur. Ben o nedenle bu borcu ödemeye yardımcı olan belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Çünkü karar oy birliğiyle alındı. Bu bizim gerçekten vefalı olduğumuzun göstergesidir. Onlara bu hizmet az bile. Keşke Türkiye’de, Türkiye Cumhuriyeti bu efsanelere sahip çıkacak bir spor politikası izleyebilseydi. Ne yazık ki bu olmadı. Profesyonellik bittikten sonra onların neyle karşı karşıya kaldıklarını sadece kendileri biliyor. Biz halkçı, vefalı belediyeciliği yaparak, halk merkezlerine, Eskişehir’e hizmet etmiş, geçmişte seçilmiş büyüklerimiz Aydın Arat, Sezai Aksoy ve Selam Vardar’ın adını verdik. Bu borçlarımızı ödemeye devam edeceğiz.”

“SPORA, SPORCUYA VE GENÇLİĞE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Odunpazarı Belediyesi tarafından bundan sonra yapılacak ilk halı sahaya da Koca Usta lakaplı Vahap Özbayar’ın adının verileceğini belirten Başkan Kurt, “Biz, spora, sporcuya ve gençliğe hizmete devam edeceğiz. Bunu da gerçekten, modern tesislerle yapmaya çalışacağız. Mahalledeki çocuklarımız, mahalledeki takımlarımız da, bu sahalardan yararlanıyor. Biz, bundan çok büyük bir onur, gurur duyuyoruz. Eskişehir’de, geçmiş yıllarda hizmet eden, herkese teşekkür ederek, efsanelerin önünde, bir kez daha, saygıyla eğiliyorum” dedi.

“ÇOK GURUR DUYDUK”

Törende Eskişehirspor’un efsaneleri; Süreyya Özkefe, Hüdai Doğu, İlhan Çolak, Ender Konca ve Fethi Heper’de birer konuşma yaptı. Halı saha ve spor tesislerine adlarının verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen efsaneler, büyük gurur duyduklarını kaydetti. Efsaneler, kendilerini unutmadığı ve bu gururu yaşattığı için Başkan Kurt’a teşekkür etti.

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, CHP Eskişehir İl Başkanı Talaz Yalaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Önder, Ihlamurkent Mahalle Muhtarı Birsen Canbaz, 71 Evler Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu ve 75. Yıl Mahalle Muhtarı Asaf Karabulut da yaptıkları konuşmada Başkan Kurt’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Kurt, Eskişehirspor’un efsanelerine teşekkür plaketleri takdim etti. Bu sırada ESES Bando sahneye çıkarak, Eskişehirspor marşları çaldı. Başkan Kurt, efsaneler ve protokolde bulunan diğer isimler halı saha ve spor komplekslerinin açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.