Dolar 32,5403
Euro 34,8137
Altın 2.432,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Eğitim Fakültesi öğrencilerinden İnsan Hakları Kurulu’na ziyaret

Eğitim Fakültesi öğrencilerinden İnsan Hakları Kurulu’na ziyaret
27 Aralık 2023 19:48
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi “İnsan Hakları ve Demokrasi Eğitimi” dersi kapsamında Eskişehir Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu’na ziyaret düzenlendi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Ahmet Mıdık koordinatörlüğünde Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi “Okul Öncesi Öğretmenliği” ve “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” bölümü 1. Sınıf öğrencileri Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Hukuk İşleri Şube Müdürü Özlem Çiğdem Karabulut ve Eskişehir İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Vali Aksoy: “İnsan hakları evrensel bir konudur”

Konuşmasında yeni yetişen neslin haklarını bilmesinin önemine vurgu yapan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, “İnsan hakları insanın doğuşundan var olan, vazgeçemeyeceği ve devredemeyeceği temel hak ve özgürlükleri kapsayan bir konudur. Bu bakımdan insan hakları ihlali hususu uluslararası bir kavramdır. Bugünkü duruma çok uzun mücadeleler sonucunda gelen insan hakları Magna Carta ile temellendirilmiştir. Türkiye’de de insan haklarının korunması bağlamında çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Bugün de siz genç arkadaşlarımız ile insan hakları temsilcilerimiz bir araya gelerek güzel bir etkinlik gerçekleştireceksiniz.” şeklinde konuştu.

Öğr. Gör. Mıdık: “Öğretmen adaylarımızın gelecekteki öğrencilerine bu bilgi ve birikimi aktarmaları en büyük temennimiz”

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğr. Gör. Ahmet Mıdık koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ziyarette, teorik eğitimin yanında pratik eğitimin de önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Öğretmen adaylarımızın bu bilgi, beceri ve değerler ile kendi yetiştirdikleri öğrencilerine çok değerli aktarım yapacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizi yetiştirme hususunda olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz. Biz bu dersi alan öğrencilerimizin sorunlara eleştirel bakabilen, düşüncelerini açıkça ifade edebilen, başkalarının düşüncelerine saygılı ve barış içinde yaşayabilen kişiler olmasını amaçlıyoruz. Uygulamalı olarak konusunda yetkin insanlardan bilgi ve deneyimlerini öğrenmek amacıyla bugün burada bulunuyoruz.”

Eskişehir Vali Yardımcısı Kubilay Ant ve Eskişehir İl İnsan Hakları kurulu Temsilcileri’nin öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasının ardından ziyaret sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.