Dolar 32,5403
Euro 34,9400
Altın 2.421,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Engelli bireylere özel etkinlik düzenlendi

Engelli bireylere özel etkinlik düzenlendi
5 Aralık 2023 19:13
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte özel bireyler gönüllerince eğlendi.

Tepebaşı Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği programa, engelli bireyler ve aileleri yoğun katılım gösterdi.

Tepebaşı Davet Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye, Büyükşehir Belediyesi Özel Gereksinimliler Şube Müdürü Selim Öztop, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen, Eskişehir Görmeyenleri ve Göz Sağlığını Koruma Derneği (ESGÖRDER) Başkanı Mutlu Yıldız, Engelliler Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Çiğdem Çalışır, Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Önce, Umudun Çocukları Engelliler Dayanışma Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Dernek Başkanı Gülcan Soylu, Damla Özgereksinimliler Kültür-Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Emel Kapanoğlu, Görsem Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Kutluay, meclis üyeleri, engelli derneklerinin temsilcileri, belediye bünyesindeki özel bireyler ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye, “Biz Tepebaşı Belediyesi ailesi olarak sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Birlikte Türkiye’de ilkler olan projelere birlikte imza attık. Sosyal Yaşam Merkezimiz, Gökkuşağı Kafelerimiz, montaj atölyelerimiz bunlar Türkiye’de eşi benzeri olmayan, Türkiye’de konuşulan projelerimiz. Montaj atölyelerimizde bugüne kadar yaklaşık 17 milyon 500 bin demonte parçanın montajını yaparak üretime katkıda bulundular. Bu bana göre rekor bir rakam. Aynı zamanda bugüne kadar 148 öğrencimizi de istihdama dahil ettik. Hem sosyalleştiler hem de aile bütçelerine katkıda bulundular. Ben böyle bir akşamı da sizlerle paylaştığım için çok muyluyum” diye konuştu.

Etkinliğe katılan engelli dernekleri temsilcileri de engellilere verilen hizmetlerden, desteklerden ve düzenlenen etkinlikten dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a ve ekibine teşekkür ettiler.

Etkinlik sonunda ise özel bireyler ve aileleri sanatçılar Yağmur Argın ve Ceren Büyükdoğan’ın seslendirdiği parçalara eşlik ederek gönüllerince eğlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.