Dolar 32,5403
Euro 34,9400
Altın 2.421,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

EOSB Meslek Lisesi’nin ürettiği tablalar Romanya’da kullanıldı

EOSB Meslek Lisesi’nin ürettiği tablalar Romanya’da kullanıldı
10 Eylül 2023 20:38
A+
A-

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Listesi tarafından üretilen beştemse tablaları Romanya’da düzenlenen 8. Kültürlerarası Kara Ulus Kurultayı’nda kullanıldı.
Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk ihracatını Romanya’ya gerçekleştirdi. Okul bünyesinde imal edilen plastik beştemse tablaları, Dünya 9 Kumalak Federasyonu Genel Sekreteri Maxsat Şhotayev’in öncülüğü ile Romanya’da düzenlenen 8. Kültürlerarası Kara Ulus Kurultayı’nda kullanıldı. Okul tarafından üretilen tablaların bir örneği ise program düzenleyicisi Tatar Demokratik Derneği Başkanı Naim Belgin’e hediye edildi.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Romanya’da düzenlenen 8. Kültürlerarası Kara Ulus Kurultayı’nda, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen beştemse tablalarının kullanılmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Küpeli, okul olarak böylece ilk ihracatlarını da gerçekleştirdiklerini aktararak üretmeye, Eskişehir ve ülke sanayisine katkı sağlamaya devam edeceklerini iletti.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi Metin Saraç, okulun kısa sürede elde ettiği başarılarla Türkiye’ye rol model olduğunu söyledi. Öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Başkan Vekili Saraç, önümüzdeki günlerde ürün çeşidini genişleterek üretimin ve satışların artırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bülent Seğmen ise okul olarak ilk ihracatlarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Köçürme oyun grubu içinde yer alan bu oyun tablası ve boncuklarının yurt dışına satışını yaparak, okulumuzun ilk ihracatını gerçekleştirmenin sevinci, gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.