Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Eskişehir çiftçisinden 3 deprem iline yem desteği

Eskişehir çiftçisinden 3 deprem iline yem desteği
12 Mart 2023 15:14
A+
A-

“Deprem Bölgesine Yardım Kampanyası” kapsamında Eskişehir çiftçisi, tarım alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların katkısıyla Malatya, Gaziantep ve Hatay illerine 447,42 ton yem yardımı sağladı.
Kampanya kapsamında yem yardımı öncesinde; kurum personeli, Eskişehirli yardımsever esnaf ve vatandaşların katkısıyla temin edilerek bölgeye acil olarak gönderilen giyim malzemesi, gıda malzemesi, içme suyu, temizlik malzemelerinden oluşan öncelikli ürün grupları ile beraber AFAD aracılığıyla bölgeye 32 yardım tırı/kamyonu ulaştırıldı. Bunun yansıra bölgeye, acil olarak ihtiyaç duyulan 35 bin 350 litre motorin desteği de sağlandı. Bölgeye ulaşan toplamda yaklaşık olarak 4 Milyon 250 TL değerinde olan bu yardım ürün grupları depremin başından beri bölgede görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görevli personelce karşılanarak ihtiyaç sahibi vatandaş ve çiftçilere teslim edildi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ayrıca Şube ve İlçe Müdürlükleri bünyesinde görev yapan 43 personelden oluşan 14 gönüllü ekip ve bu ekiplere tahsis edilen 14 taşıt ile bölgeye lojistik destek veriyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, “Eskişehirli çiftçimiz depremzede kardeşini unutmadı. Bu kampanya kapsamında Eskişehirli emektar çiftçilerimiz, yem bayilerimiz, Ziraat Odalarımız, Damızlık Yetiştiricileri Birliklerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla deprem bölgesinde bulunan üreten, emek veren, alın teri döken eli öpülesi çiftçilerimize toplamda 447,42 ton kesif ve kaba yem desteği sağlanmıştır. Bununla beraber kurum personelimiz, Eskişehirli yardımsever esnaf ve vatandaşlarımızın katkısıyla öncelikli ihtiyaç malzemeleri olan ekmek, su, gıda, giyim, temizlik ve hijyen malzemeleri acil olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz organizasyonunda temin edilerek depremzede vatandaşlarımıza AFAD koordinatörlüğünde ulaştırılmıştır.

Umarım Bakanlığımız ve Valiliğimiz talimatıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz organizasyonunda Eskişehir ilimizden, yaşadığımız deprem felaketinden etkilenen illerimizden olan Malatya, Gaziantep ve Hatay illerimizde hayvancılıkla iştigal eden çiftçilerimize sağlanan yem katkısı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sağlanan öncelikli ürün yardımlarımız; bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaralarına bir nebze de olsa merhem olur ve faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlar.

Ben bu anlamda, büyük bir dayanışma örneği göstererek bu anlamlı kampanyaya destek sağlayan yardımsever çiftçilerimize, firmalarımıza, ziraat odalarına, sivil toplum kuruluşlarımıza, hayırsever Eskişehirlilere ve bu organizasyonu başından sonuna sağlıklı bir şekilde yürüterek sonuçlandıran ve direkt katkı sağlayan il/ilçe personelimize ve yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim çiftçisinin, üreticisinin, milletinin her zaman yanında olan devletimize zeval vermesin” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.