Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Eskişehir Sanayici Buluşmaları toplantısı yapıldı

Eskişehir Sanayici Buluşmaları toplantısı yapıldı
1 Aralık 2023 22:26
A+
A-

Eskişehir sanayisinin gelişimi için gerekli yol haritasının oluşturulması amacıyla düzenlenen Eskişehir Sanayici Buluşmaları toplantısı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın katılımlarıyla Eskişehir Sanayi Odası (ESO)’nda gerçekleştirildi.

Eskişehir sanayi sektöründe özellikle sanayicilerin karşılaştıkları sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin derlenmesi amacıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Sanayici ve iş insanların sorunlarının tespiti ve çözüm önerinin değerlendirilmesi için gerçekleştirdiğimiz toplantıya katılımları için Eskişehir Valimiz Hüseyin Aksoy’a, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’a ve tüm sanayicilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehir ve sanayisi, her şeye rağmen mücadeleye ve umut vermeye devam ediyor. Sanayiciler elini taşın altına fazlasıyla koyuyor. Ancak bu sorunların çözüm yollarının belirlenmesi için sorunlarımızı bugün birinci ağızdan sizlere aktarmak bizler için çok önemli.” dedi.

Gerçek kahramanlar sanayicilerimizdir

Sanayi sorunlarının ve sanayicilerin beklentilerinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, “Memleketin gerçek kahramanlarının sanayiciler olduğunu düşünüyorum. Bizi ileriye götürecek birkaç kritik sıçramayı hep birlikte yapmamız gerekiyor.” Dedi. Bakan Yardımcısı İnan, konuşmasında şunları kaydetti: “Sanayicilerimizin birtakım konularda sıkıştığını hissediyoruz. Bu sorunları aşmak için yol haritası çizeceğiz. Sanayi alanları beş yılda iki katına çıkarmak için iddialı bir çalışmamız var. Sanayi alanları için Master Planı üzerinde çalışıyoruz. 2024 yılında takdirlerinize sunacağız. Bugün de Eskişehir Sanayi Odası ev sahipliğinde sorunları belirlemeye ve aldığımız notlarla çalışmalarımıza yön vereceğiz ve bu yarışta ülkemizi hal ettiği yere getireceğiz.”

Çözümleri hep birlikte üreteceğiz

Eskişehirli sanayicilerin sorunların dinlendiği toplantının açılışında konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir’in Türkiye’nin en büyük OSB sanayisine sahip olduğunu belirterek, “Eskişehir sanayi alanında yeni çalışmalar ve açılımlar ortaya koyan bir kent. Yatırımlar yapan kendini geliştiren bir şehir. Bugün ki toplantının temel amacı da; sorunları yerinde dinlemek ve yeni atılımlar yaparken sanayicimizin daha fazla engelle karşılaşmamasını sağlamak. Eskişehir Valiliği olarak bu bağlamda yapılacak çalışmaları ilgili kurumlarla birlikte geliştireceğiz.” dedi.

Açılış konuşmaları ardından Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın moderatörlüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla soru-cevap paneli yapıldı. Bakan Yardımcısı İnan, Vali Aksoy ve Bakanlık yetkilileri sanayicilerin sorularını yanıtlarken, öneri ve talepleri birinci ağızdan dinledi. Toplantının çıktılarının raporlaştırılarak ilgili bakanlık ve kurumlara iletileceği ve çözüm yollarının en hızlı şekilde oluşturulacağının altı çizildi.

Sanayicilerin sorunlarından birkaçı şöyle:

• Nitelikli personel bulamama,
• Demir yolu ve limanlara bağlantı sorunu,
• Eskişehir OSB’ye demiryolu bağlantısının olmaması,
• Uraysim Projesinin hayata geçirilememesi,
• Meslek liselerinde sanayi sektörü bölümlerin açılmaması,
• Eskişehir’in 1.Bölge’de yer alması ve bazı teşviklerden faydalanamaması,
• Çalışan maaşlarının vergi dilimine daha erken sürede girmesi,
• Mobilya sektörünün tasarım teşviklerinden faydalanamaması,
• Maden çalışma izinlerinin uzun sürede çıkması,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.