Dolar 32,2959
Euro 34,6960
Altın 2.408,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Eskişehir’de bu tarih için sonik patlama uyarısı

Eskişehir’de bu tarih için sonik patlama uyarısı
8 Mart 2024 20:40
A+
A-

Eskişehir’de 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından ses üstü test uçuşu yapacak. “Sonik patlama” adı verilen sese neden olabilecek test uçuşlarıyla ilgili valilik bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı.
Eskişehir’de 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından ses üstü test uçuşları gerçekleştireceği duyuruldu.

Konuyla ilgili Eskişehir Valiliği’nden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, planlı uçuşlar kapsamında “ses üstü” test uçuşları gerçekleştireceği duyuruldu.

VALİLİKTEN UYARI
Eskişehir Valiliğinden yapılan duyuru şu şekilde; “l’inci Ana Jet Üs tarafından komutanlığı tarafından 11 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00-12.00 ile 14.00-16.00 arası Ses Üstü Test gerçekleştirilecektir. Sonic sesi duyulabilecektir. Uçuşu patlama
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

SONİK PATLAMA NEDİR?
Bilindiği gibi ses üstü uçuşlar sırasında patlama sesine benzer bir ses çıkıyor. Çoğu zaman patlama sanılan sese “sonik patlama” deniliyor.

Sonik patlama, bir nesne havada ses hızından daha hızlı hareket ettiğinde oluşan şok dalgalarıyla ilişkilendirilen sestir. Sonik patlamalar, insan kulağına bir patlama ya da gök gürlemesi gibi gelen, muazzam miktarlarda ses enerjisi üretir. Ateşlenen bir merminin patlama küçük sonik patlamalar olarak sayılabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.