Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Eskişehir’in muhtarları programda bir araya geldi

Eskişehir’in muhtarları programda bir araya geldi
18 Ekim 2023 23:20
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda il genelinde görev yapan mahalle muhtarlarını bir araya getirdi.
Tepebaşı Belediyesi, gerçekleştirdiği programda il genelinde görev yapan mahalle muhtarlarını bir araya getirdi.

Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programa CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Fikriye Güven Zaptiye, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP ilçe başkanları, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

“Halkı temsil ediyorsunuz”

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Muhtarlarımız bulundukları yerde, temsil ettikleri bölgede, mahallede Türkiye Cumhuriyetinde halkın temsilcisi olarak görev yapıyorsunuz. Halkın dertleri, şikayetlerini bizlere iletecek olan sizlersiniz. Sizler birer iletişimcisiniz. Dertleri, istekleri, şikayetleri ileten kişilersiniz. Bunun için en büyük göreviniz iletişim. Hepinizin tarafsız bir şekilde bu görevi yapacağınızdan eminim. Hepinizin saygı ve sevgiyle alınlarınızdan öpüyorum” diye konuştu.

“Eskişehir’imizi daha iyi yerlere getireceğiz”

Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Fikriye Güven Zaptiye, “Atatürk’ün ifadesiyle muhtarlarımız demokrasinin temel taşlarıdır. Sizler halkla iletişim açısından vazgeçilmez unsursunuz. Mahallelerinizde kimi zaman ablalık kimi zaman abilik kimi zaman babalık görevini üstleniyorsunuz. Ayrıca devletin de eli ayağı, gözü kulağısınız. Bunlar bizim için değerli ve takdir gören bir unsur. Bir belediyenin de başarılı olabilmesi için muhtarlarla iş birliği yapması gerekiyor. Biz bu bilinçle Tepebaşı Belediyesi olarak Başkanımız Ahmet Ataç’ın önderliğinde birlikte çok güzel işlere imza attık. Cumhuriyet kenti Eskişehir’imizi, Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusu ile hep birlikte daha güzel yerlere getireceğiz” dedi.

“Umuyorum ki sorunlar en kısa sürede çözülür”

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, “Sizler bir büyükşehir belediyesi olan ilde muhtarlık yapmanın avantajlarını yaşıyorsunuzdur. Ama bizim gibi büyükşehir olmayan kentlerde, İl Özel İdaresinin olduğu kentlerde özellikle köy muhtarlarımız çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Özellikle muhtarlarımız personel istihdamı ve bütçe konusunda sıkıntıları var. Umuyorum ki kısa sürede bu sorunlar çözülür” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın ilk ulaştığı sizlersiniz”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sel olur siz varsınız, yangın olur siz varsınız. Bunların hepsini yaşadık. Vatandaşın ilk ulaştığı siz olursunuz. Sizler talebi toplar bize iletirsiniz bizler de çözmeye çalışırız. Bazen yapamayız ama vatandaşa yine siz anlatırsınız. Bu nedenle teşekkür ederim. Sizlerin etkinizin, gücünüzün artırılması lazım. Yapılan bütünşehir kanun yasasındaki değişikliğinin aslında ne kadar hatalı olduğunu en iyi bilenler ve anlatacak olanlar sizlersiniz” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç da muhtarların gününü kutlayarak yaşadıkları sorunlara dikkat çektiler.

Programa katılan tüm muhtarlar adına konuşan Batıkent Mahallesi Muhtarı Derya Can, “Muhtarlar günü dolayısıyla bizi bir araya getiren Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a muhtarlar adına teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.