Dolar 32,4105
Euro 34,6002
Altın 2.478,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C

ESOGÜ Türk Halk Dansları Topluluğu Macaristan ve İtalya’da ülkemizi temsil etti

ESOGÜ Türk Halk Dansları Topluluğu Macaristan ve İtalya’da ülkemizi temsil etti
27 Ağustos 2019 16:45
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) Türk Halk Dansları Topluluğu Macaristan ve İtalya’da yapılan festivallerde Türkiye’yi temsil etti.
ESOGÜ HAMER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Adem Koç, HAMER Müdürü Öğr. Gör. Tekin Koçkar, HAMER Sanat Yönetmenleri Gökhan Ülker ve Okan Ülker ile müzisyen ve dansçılardan oluşan kafile ilk olarak 6-11 Ağustos tarihleri arasında Macaristan’ın Jszberény kentinde düzenlenen XIX. Csango Festivali’ne katıldı. Festivalde Macaristan, Bolivya, Kolombiya, Ekvador, Endonezya ve Türkiye’den halk dansları toplulukları yer aldı. Festival kapsamında yapılan dans atölyelerinde Türk ekibi diğer gruplara Burdur ve Trakya yöresi oyunlarını öğretti. ESOGÜ HAMER Türk Halk Dansları Topluluğu özel misafir olarak Macaristan’da Jszalsszentgyörgy ve Jaszfenyszaru’da da gösteriler yaptı. İki kentte de büyük ilgiyle karşılanan ekip, Jszfényszaru Belediye Başkanı Mrta Czeglédi Gyriné’nin özel misafiri oldu. Ekip Jszfényszaru eski kaptanı zsis Istvn’ın ve Jszalsszentgyörgy Kaptanı Joseph Talalt’ın çiftlik evlerinde ayrı ayrı ağırlandı. Ekibe Macar geleneksel yemeği gulaş ikram edildi. Karşılıklı hediyeleşmenin ardından gösteriler yapıldı. Macaristan’da düzenlenen Csango Festivali’ne Türk ekibini özel olarak davet ederek festivale katılımını sağlayan Jsz Müzesi yöneticisi Edit Batho da müzede son gün davet verdi. ESOGÜ HAMER Türk Halk Dansları Topluluğu Jszberény’de bulunan Canfeda Palankası’nda 1572 yılında yaşanan baskında şehit olan Türk askerleri ile hayatlarını kaybeden Macar askerlerinin birlikte yattıkları ve onların anısına dikilen Canfeda Anıtı’nı da ziyaret etti. Anıttaki saygı duruşunun ardından Türk ve Macar milli marşları okundu.
ESOGÜ HAMER Türk Halk Dansları Topluluğu, Macaristan’da düzenlenen festivalin hemen ardından 12-19 Ağustos tarihleri arasında da İtalya’nın Sicilya adasındaki Petralia Soprana, Caltavuturo, Polizzi Generosa, Castellana Sicula ilçelerinde düzenlenen “International Folk Festival in Village Petralia Soprana” halk dansları festivaline katıldı. Festivalde İtalya, Şili, Kolombiya, Rusya, Kazakistan ve Türkiye’den halk dansları ekipleri yer aldı. Cefalu ve Petralia Soprana’da kültürel geziler de yapan ekip, sonrasında Italkali Tuz Madeni ve Müzesi’ni gezdi. Macaristan ve İtalya’da gösterdiği performansla göz doldurarak ESOGÜ’yü ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşayan ESOGÜ HAMER Türk Halk Dansları Topluluğu festivallerin ardından yurda dönüş yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.