Dolar 47,1648
Euro 53,9432
Altın 6.056,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
28°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 32°C

ESTRAM 20 yılda 700 milyon yolcu taşıdı

ESTRAM 20 yılda 700 milyon yolcu taşıdı
Reklam
25 Aralık 2024 00:33
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden ESTRAM A.Ş. 20’nci yılını kutluyor. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ESTRAM’ın 20. yılını kutlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Bugüne kadar taşıdığı 700 milyona yakın yolcu ile şehrimize önemli bir değer katan ESTRAM’ın 20. yaşını kutluyor, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

24 Aralık 2004 tarihinde hizmete giren hafif raylı tramvay sistemi, 20 yıldır güvenle vatandaşların ulaşımda en çok tercih ettiği ulaşım ağı olarak kullanılıyor.

Reklam

Hizmete başladığı günden bu yana 700 milyona yakın yolcu taşıyan, yaklaşık 52 milyon kilometre yol kat eden ESTRAM, bu mesafe ile dünyanın çevresini bin 286 kez turlamış oluyor.

Şehirler için çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaşım modeli olan hafif raylı tramvay sisteminin 20. yılını sosyal medyada yaptığı paylaşımla kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Tramvaylarımız elektrikle çalıştığı için karbon salınımını azaltıyor, hava kalitesini iyileştiriyor, enerji verimliliği sağlıyor, daha fazla yolcu taşıması sebebiyle özel araç kullanımını azaltıyor, engelli dostu tasarımı ve geniş hat ağı sayesinde halkımızın şehrin her noktasına erişimini kolaylaştırıyor. Bugüne kadar taşıdığı 700 milyona yakın yolcu ile şehrimize önemli bir değer katan ESTRAM’ın 20. yaşını kutluyor, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.