Dolar 32,5463
Euro 34,8430
Altın 2.435,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Farklı Renkler Sergisi törenle açıldı

Farklı Renkler Sergisi törenle açıldı
4 Aralık 2023 19:58
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi merkezlerinde çalışmalara katılan özel bireylerin elinden çıkan eserler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ‘Farklı Renkler’ isimli sergi ile beğeniye sunuldu.

Tepebaşı Belediyesi bünyesinde çalışmalarına devam eden özel gereksinimli bireyler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel karma sergi ile Eskişehirliler ile buluştu.

Belediye bünyesinde bulunan Engelli Sosyal Yaşam Merkezi, Gökkuşağı Kafe, Melih Savaş Yaşam Köyü Engelliler Montaj Atölyesi ve Melih Savaş Yaşam Köyü Engelliler Hobi Atölyesindeki 60 özel bireyin ellerinden çıkan 320 eser, açılan sergiyle beğeniye sunuldu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Atila Özer Karikatürlü Ev’de düzenlenen serginin açılışına Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye, meclis üyeleri ve aileleri katıldı.

“148 özel yavrumuzu iş gücüne kattık”

Serginin açılışında konuşan Zaptiye, “Engelli bireylerimiz bizler için çok kıymetli, çok değerli. Türkiye’de ilk olan projeleri birlikte gerçekleştirdik. Gerek Gökkuşağı Kafelerimiz gerek Engelliler Sosyal Merkezimiz, gerek Engelliler Montaj Atölyelerimiz gerekse OSB’de istihdam ettiğimiz gençler, çalışma disiplinleri ile takdir topluyor. 2 Montaj Atölyesi’nde, fabrikalardan gelen demonte parçaları birleştiren öğrencilerimiz, bugüne kadar 17 milyon 462 bin 908 gibi muhteşem bir rakama ulaştı. Ayrıca toplam 148 özel yavrumuzu da istihdam etmeyi, iş gücüne katmayı başardık. Bu çok büyük bir başarı. Her biri ile gurur duyuyorum. Çocuklarımızı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara yerleştirerek kendilerini mutlu ettik. Hem sosyalleştiler aile bütçelerine katkıları oldu. Bu sergide emeği geçen 60 çocuğumuzun 320 eseri sergileniyor. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Atık kağıt ve kumaşların kullanıldığı, punch, filografi gibi tekniklerle yapılan 320 eserin yer aldığı sergi 8 Aralık Cuma gününe kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.