Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Açık
Eskişehir
18°C
Açık
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 21°C

Festivalde “Oyun” ve “Kraliçe Lear” filmleri izlendi

Festivalde “Oyun” ve “Kraliçe Lear” filmleri izlendi
17 Ekim 2023 20:35
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı iş birliği ile düzenlenen 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında “Oyun” ve “Kraliçe Lear” filmlerinin gösterimi ile yapımcı ve yönetmeni Pelin Esmer’in söyleşisi gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı iş birliği ile düzenlenen 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında birbirinden değerli filmler ve ünlü isimler ile söyleşiler, Eskişehirliler ile buluşuyor.

Bu kapsamda ilk olarak “Oyun” ve “Kraliçe Lear” filmlerinin gösterimi ve yapımcı ve yönetmen Pelin Esmer’in söyleşisi, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gösterim ve söyleşiye, Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, yönetmenler, yapımcılar ve sinemaseverler katıldı.

İlgiyle izlenen filmlerin ardından moderatörlüğünü Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner’in yaptığı “Oyun” ve “Kraliçe Lear”in yapımcı ve yönetmeni Pelin Esmer ile söyleşi gerçekleştirildi. Esmer, “Bu davet için teşekkür ederim. Uçan Süpürge daha da uçsun diliyorum. 25 sene uçtuysa daha da uçacaktır eminim. Ben nasıl yaptım? Aslında bir şekilde düşünmeden, bilinçsizce ve tutkuyla yapılabilecek bir şey yaptığımız. Burada yönetmen, sinemacı, yapımcı arkadaşlarımız da var. Yaptıklarımız akıllı, uslu insanların yapabileceği şeyler değil. Ama işte bir şekilde inatla, severek, isteyerek, acı çekerek, gülerek, ağlayarak benim de herhalde 20 sene falan oldu. Umarım sizin festivaliniz kadar daha uzun ömürlü devam ederim” dedi.

Daha sonra Pelin Esmer, katılımcıların sorularını cevaplandırarak, filmler üzerine sohbet gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.