Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Finlandiya’da Kafkas Vaşağı Takip ve Koruma Projesi anlatıldı

Finlandiya’da Kafkas Vaşağı Takip ve Koruma Projesi anlatıldı
29 Eylül 2023 18:05
A+
A-

Finlandiya’da düzenlenen Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’nin (EAZA) 2023 Konferansı’na katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, yerinde koruma çalışmaları kapsamında yürüttüğü “Kafkas Vaşağı Takip ve Koruma Projesi”nin poster sunumuyla büyük ilgi gördü.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında Eskişehir’e kazandırılan ve bugüne kadar 3 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisindeki Hayvanat Bahçesi, doğal hayatı koruma üzerine yaptığı başarılı çalışmalarla uluslararası alanda da büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Avrupa’nın en önemli konferanslarından biri olarak gösterilen Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) 2023 Konferansı Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de düzenlendi. 5 gün süren toplantılara 70 ülkeden 372 kurum ve 887 delege katılım gösterdi. Etkinlik boyunca her gün farklı oturum, atölye çalışmaları ve buluşmalar gerçekleştirildi.

Toplantıda kurumlar tarafından yürütülen yaban hayatı koruma çalışmaları, koruma altındaki türler ve bu türlerin genel durumları hakkında çeşitli konferanslar ve sunumlar düzenlendi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi de, yerinde koruma (in-situ conservation) çalışmaları kapsamında yürüttüğü “Kafkas Vaşağı Takip ve Koruma Projesi”nin poster sunumunu yaparak tanıtımını gerçekleştirdi.

Projeyi çok beğenen EAZA üyesi Hayvanat Bahçeleri ile kurumların temsilcileri Eskişehir heyetini başarılı proje ve sunumları sebebiyle tebrik ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.