Dolar 32,5206
Euro 34,7471
Altın 2.497,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Güler; “Eskişehir e-ticarette 2025 yılına kadar ilk 10 şehir arasında yer alacak”

Güler; “Eskişehir e-ticarette 2025 yılına kadar ilk 10 şehir arasında yer alacak”
4 Mayıs 2023 15:54
A+
A-

Türkiye’de e-ticaretin payının geçtiğimiz yıla göre %109 artarak 800,7 milyar Türk Lirası’na ulaştığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehirli firmaların da e-ticaretten payını alabilmesi için çalıştıklarını, bu kapsamda oluşturulan Eskişehir E-Ticaret Merkezi’nin ücretsiz hizmet verdiğini ve üyelerin e-ticaretini desteklemek için oda bünyesinde oluşturulan E-Ticaret Çalışma Grubu’nun yol haritası hazırladığını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in e-ticaretteki payı, hedefleri ve ETO’nun şehrin e-ticaretini geliştirmek için sürdürdüğü faaliyetler hakkında değerlendirmede bulundu. E-ticaretin hem dünyada hem de ülkemizde her geçen gün arttığını ve ticarette çok büyük önem kazandığını belirten Güler, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin elektronik ticaret hacminin bir önceki yıla göre %109 artarak 800,7 milyar Türk Lirası’na ulaştığını kaydetti. Ticaretin artık yön değiştirdiğini ve geleneksel ticaretin yerini e-ticaretin almaya başladığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, e-ticarete yatırım yapan firmaların ticaret hacimlerini çok kısa sürede artırdığını söyledi.

Eskişehirli firmalar da e-ticaret rüzgarını yakalamalı

2021 yılında e-ticaretin genel ticarete oranı %17,7 iken bu oranın 2022 yılında %5 artarak %18,6 olduğunu belirten Güler, Ticaret Bakanlığı’nın “Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne (ETBİS) kayıtlı olarak e-ticaret hizmeti veren firma sayısının 2022 yılı verilerinde 31 bin 320’ye ulaştığını ifade etti. Türkiye’de en çok e-ticaret yapılan şehirlerin İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya ve Kocaeli olduğunu belirten Güler, Eskişehirli firmaların da e-ticaret rüzgarını yakalaması gerektiğinin altını çizdi.

Eskişehir E-Ticaret Merkezi ücretsiz destek veriyor

ETO olarak Eskişehir’in e-ticaretini geliştirmek için yol haritası hazırladıklarını ve çok yönlü çalışmalar sürdürdüklerini kaydeden Güler, bu kapsamda ilk etapta Eskişehir E-Ticaret Merkezi’ni kurduklarını söyledi. Eskişehir E-Ticaret Merkezi’nin üyelere ücretsiz kurumsal kimlik planlamadan reklama, pazarlamadan danışmanlığa kadar çok yönlü destek verdiğini belirten Güler, e-ticarete başlamak veya mevcut ticaretini geliştirmek isteyen tüm firmaların bu desteklerden www.eskisehiretm.org web sitesi aracılığıyla kolaylıkla yararlanabildiğini dile getirdi.

Eskişehirli firmalar için E-Ticaret Çalışma Grubu oluşturuldu

Eskişehir’in Türkiye’de e-ticaret sıralamasında ilk on sırada yer alamadığını belirten Güler, Eskişehir’deki e-ticaret yapan firma sayısını hızla artırmak için E-Ticaret Çalışma Grubu oluşturduklarını söyledi. ETO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir’in koordinatörlüğünde ve meclis üyelerinin katılımıyla oluşturulan E-Ticaret Çalışma Grubu’nun üyelerin e-ticaretini geliştirmek için stratejiler hazırladığını ve süreci yönettiğini belirten Güler, bu sayede Eskişehir’in e-ticarette 2025 yılına kadar ilk on şehir arasında yer almasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.