Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Han’da aspir hasadına başlandı

Han’da aspir hasadına başlandı
21 Eylül 2023 16:03
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 1200 dekarlık alana ekilmesi için Han ilçesindeki 93 çiftçiye tohum desteği verdiği aspir bitkisinin hasadına başlandı. Elde edilecek hasat, ilçedeki tesiste işlenerek yüksek katma değerli ürün olarak satılacak ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çiftçiyi klasik tarım dışında farklı iş kollarına yönlendirerek yüksek gelir elde edilmesi ve aynı zamanda kadınları işgücüne dâhil edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gıdadan ilaç sanayisine kadar birçok alanda yüksek katma değere sahip olan aspir bitkisinin Han’da faaliyet gösteren 93 çiftçiye tohum desteği veren Büyükşehir Belediyesi, ilçede yeni bir dönemin başlamasını sağladı.

Han ilçesindeki 1200 dekarlık alana ekilen aspir, çiftçinin yüzünü güldürürken hasat işlemlerine de başlandı. İlk hasada Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri ve bölgede faaliyet gösteren çiftçiler katıldı.

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ilçede aspir üretimi için verdiği destek sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ederek, “Alternatif ürünlerin ekilmesi açısından aspir çok önemli. Çünkü Han ilçemiz su yönünde çok zengin değil. Aspir su ve gübre istemeyen dayanıklı bir bitki. Hasat sonrası tesisimizde yağını çıkarıp başka illere de satacağız. Posası da gübre olarak hayvancılıkta kullanılacak. Bereketli ve bol kazançlar diliyorum.” dedi.

Hasat sevinci yaşayan çiftçiler de Başkan Büyükerşen’e kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, bereketli bir hasat yaşadıklarını ifade ettiler.

Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı’nın imzaladığı protokolle Han ilçesinde çiftçilere önemli kazanımlar sağlayacak Tıbbi Aromatik Bitki İşleme Tesisi için Distilasyon ve Soğuk Pres Yağ Makinesinin devri yapılmıştı.

Elde edilecek aspir hasadı bu tesiste işlenerek yüksek katma değerli ürün olarak satılacak ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.