Dolar 32,2959
Euro 34,6960
Altın 2.408,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Hatipoğlu’nun vaadi tartışma konusu oldu

Hatipoğlu’nun vaadi tartışma konusu oldu
9 Ocak 2024 22:37
A+
A-

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Hatipoğlu’nun, basın çalışanlarına verilen ücretin yeterli olmadığı gerekçesiyle başka olması halinde yaptığı vaat tartışmaya konu oldu.
Yemekte konuşan Hatipoğlu, basın mensuplarının gelirlerinin düşük olması nedeniyle, başkan olduğu takdirde her basın emekçisine asgari ücret vereceğini vaad etti. Hatipoğlu, konuşmasında, “Gördüğüm kadarıyla medyada çalışan emekçi kardeşlerimizin gelirleri o kadar düşük ki ben bunu kendim görmesem inanmam. Basın mensuplarımızın organize sanayide çalışan bir fabrika işçisi kadar maaşlar aldığını gördüm. Gelirlerinin çok düşük olduğunu gördüm. Bu yerel basının en büyük sorunudur. Çünkü basının özgür olabilmesi, irade koyabilmesi için ekonomik özgürlüğünün de olması çok önelidir. Bizim Eskişehir’deki basınımız yalan haber yapmıyor. Ancak AK Parti belediyeciliğinde eğer büyükşehir belediye başkanı olursam büyük bir destek vereceğim yerel basına. Bu desteği de şöyle açıklıyoruz: Biz belediyemizde oluşturduğumuz bazı komisyonlarda belediyemizin ve Eskişehir’imiz lehine yapılan çalışmalarda basında çalışan arkadaşlarımızı de değerlendirmeyi düşünüyoruz. O dönem için asgari ücret ne ise tüm basın mensuplarımıza belediye şirketlerimizden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücreti biz vereceğiz ve yerel basını destekleyeceğiz. Basını desteklemek Eskişehir’i desteklemektir.” dedi.

EGC asgari ücret vaadini kınadı

Bu açıklama üzerine Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu, “Bir Belediye Başkan adayı Basın kuruluşlarına destek vermek istemesi normal ancak çalışanlara rüşvet gibi vaad doğru değildir. Birde bir süre gazete sahipliği yapan Hatipoglu’nun bu vadi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde söylemesi Gazetecileri incitmiştir. Hatipoglu’nun bu vaadini bir rüşvet vaadi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz” açıklaması yaptı.

Hatipoğlu: Sıcak koltuğundan ahkam kesenler buyursun incinsin

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti’nin bu açıklamasına gecikmeden yanıt veren Hatipoğlu, sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı. Hatipoğlu, “Bugün Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensuplarına verdiğimiz yemekte, gazeteci dostlarıma yönetimi devraldığımızda destek sözü verdim. Neden mi? Çünkü 4. Kuvvet medya şehrimizde doğru işlemezse şeffaf bir belediyecilik anlayışı yerleştiremeyeceğimize inanıyorum. Adına yerel medya dediğimiz yapı ne kadar kuvvetli olursa, bir şehir o kadar iyi ve katılımcı yönetilir. Bu nedenle de gazeteci dostlarımıza yerel basın mensuplarına destek sözü verdim. Hem de hiçbir siyasi ya da başka bir ayrım yapmadan. Bunu da hem şehrim için, hem de zor şartlarda halkın haber alma özgürlüğü için karda, kışta, en zorlu koşullarda ter döken basın emekçileri için yapacağım. Peki mevcut yönetimin kadrolu destekçilerinden Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine destek sözüm için ne demiş? Çok incinmişler. Arkadaşlar duyan duymayan kalmasın! Eskişehir’de kimseye bir faydası olmayan yönetim anlayışı sona yaklaşmıştır. Ben basın emekçileri dahil, bu şehri oluşturan hiçbir meslek grubunu yalnız bırakmayacağım. Tüm hemşehrilerimin dertleri ile dertlenecek, her bir meslek grubuna katkı sağlayacağım. Emeklisi, öğrencisi, işçisi, çiftçisi, kadını, erkeği herkesin hayatına pozitif anlamda dokunacağım. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, bu hayatta bir kişiye faydası dokunmamış, sıcak koltuğundan ahkam kesenler de buyursun incinsin.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.