Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

İngiltere Keele Üniversitesi’nden Prof. Julius Kaplunov ÜYEP öğrencileriyle buluştu

İngiltere Keele Üniversitesi’nden Prof. Julius Kaplunov ÜYEP öğrencileriyle buluştu
6 Şubat 2020 17:17
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP), öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini artırmak amacıyla İngiltere Keele Üniversitesi’nden Prof.

Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP), öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini artırmak amacıyla İngiltere Keele Üniversitesi’nden Prof. Julius Kaplunov’u ağırladı.

Eğitim Fakültesi Şefik Yaşar Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Denizaltında Matematik” ve “Günlük Hayat Matematiği” başlıklı iki seminere ÜYEP öğrencilerinin yanı sıra İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri de katıldı.

Seminerlerde gençlik yıllarında Rusya’da bir denizaltı projesinde yer aldığını öğrencilerle paylaşan Prof. Julius Kaplunov, basınç ve direnç gibi konuları matematiksel açıdan ele aldı. Denizaltılarda yaşanan sorunların matematik sayesinde çözülebildiğine ve bu durumun tıp alanına dahi ışık tuttuğuna değinen Prof. Kaplunov, küçük ayrıntıların hesaplanmadığı takdirde büyük sorunlara yol açabileceğini anlattı.

Günlük Hayat Matematiği seminerinde ise kendi çalışmalarının bir kısmını tanıtan Kaplunov, uygulamalı matematik alanındaki değişkenleri örnekler vererek tartıştı. Matematiğin günlük hayatın her yerinde bir şekilde var olduğunu ifade eden Prof. Kaplunov, diş tedavilerinin temelinde dahi matematiksel yapılar kullanılarak elde edilen bilgisayar programları olduğuna değindi. Matematik kullanılarak su kirliliğinin önlenebileceğini ileri süren konuşmacı, günlük hayatta karşılaşılabilen birçok problemin yine matematik yardımıyla çözülebileceğine vurgu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.