Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Kadınlar haklarını öğreniyor

Kadınlar haklarını öğreniyor
7 Ağustos 2023 23:14
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik çalışmalarının yanında her Cuma Hukuki Danışmanlık hizmeti de veriliyor. Eskişehir Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar, kadınlara hakları konusunda bilgi verirken adalete erişim desteği de sağlıyor.

Tepebaşı Belediyesi kadınlara yönelik örnek projeleri hayata geçirme kapsamında kurulan Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlayan merkezde kadınlara yönelik birçok konuda destek veriliyor. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, temel insan hakları-ayrımcılık ile şiddetsiz iletişim konularındaki çalışmaların yanında 18 yaş ve üstü kadınlara hukuki destek, beslenme danışmanlığı, psikososyal ve psikolojik destek, farkındalık çalışmaları, seminerler, atölyeler ve eğitimler de veriliyor.

Adalete erişim desteği sağlanıyor

Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Barosu arasında imzalanan protokol kapsamında da her Cuma saat 10.00-12.00 saatleri arasında kadınlara Hukuki Danışmanlık hizmeti veriliyor. Hukuki danışmanlık hizmeti kapsamında Eskişehir Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar, kadınlara adli yardım hizmetleri, aile içi şiddetin önlenmesi ve kadın hakları konusunda da bilgilendirmeler yapıyor. Ayrıca yasal haklarını öğrenen ve yasal yollara başvurmak isteyen kadınlar, Baro Adli Yardım Bürosuna yönlendirilerek adalete erişim desteği sağlanıyor.

Tepebaşı Belediyesi Kadın Danışma Merkezindeki hizmetler etik değerler gözetilerek ücretsiz olarak veriliyor. Uluönder Mahallesi Cansen Sokak A Blok no:5/2 adresinde hizmet veren merkezden randevu ve bilgi almak isteyenler 0 (222) 211 40 00/8917 numaralı telefondan yetkililere ulaşabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.