Dolar 38,5299
Euro 43,7722
Altın 4.060,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 13°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 11°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 24°C

Kadınlarla ‘Elalem ne der’ baskısı tartışıldı

Kadınlarla ‘Elalem ne der’ baskısı tartışıldı
28 Ocak 2025 19:33
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi, toplumun kadınlar üzerinde kurduğu “Elalem ne der” baskısının kadınların hayatını nasıl etkilediğinin tartışıldığı bir söyleşi düzenledi. Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşiye Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Oyuncak Kütüphanesi velileri katıldı.

Söyleşide “Elalem ne der” baskısının kadınların özgüvenine, hayallerine, seçimlerine ve yaşam tarzlarına olan etkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Kalıplaşmış yargıların kadınların yaşamında nasıl sınırlandırıcı bir rol oynadığının vurgulandığı söyleşide, bireylerin cesur adımlarını nasıl duraksattığı ve buna karşı nasıl farkındalık oluşturulabileceğin altı çizildi.

Veliler de paylaştıkları hikayeler ve çözüm odaklı önerilerle, kadınların bu mücadelede yalnız olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. “Fark ettik, konuştuk, paylaştık” sloganıyla düzenlenen söyleşi, kadınların kendi hikâyelerini yazabilecek güce sahip olduğunu hatırlatırken, toplumsal değişim için dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Atölye sırasında dile getirilen görüşler, kadınların sesi olmaya yönelik yeni bir başlangıç olarak değerlendirildi.

Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği bu anlamlı etkinlik, kadınların daha özgür ve eşit bir dünyada yaşayabilmesi için önemli bir farkındalık oluşturdu. Daha güçlü bir dayanışma ve daha güzel yarınlar için kadınların sesi olmaya devam edecek!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.