Dolar 32,3302
Euro 34,8513
Altın 2.386,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Karasal Yaşam Eğitim Kampı ile doğada hayatta kalmayı öğrendiler

Karasal Yaşam Eğitim Kampı ile doğada hayatta kalmayı öğrendiler
21 Ağustos 2023 16:30
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Karasal Yaşam Eğitim Kampı, Küçükelmalı Tabiat Parkı’nda gerçekleşti. Kampta katılımcılar biyoçeşitliliği ve çevreyi koruma ile doğada hayatta kalmayı tecrübe etti.

Sürdürülebilir Kalkınma kapsamında Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 amacı yerelleştirmek için çalışmalar yapan Tepebaşı Belediyesi, her bir amacı yerelleştirmek üzere faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi yürütücülüğünde Tepebaşı Sürdürülebilirlik Merkezi, Bilecik Belediyesi, ESESKAMP’ın paydaş olduğu ve Gymboo ile Decathlon desteği ile küresel amaçlardan 15.’si olan Karasal Yaşam’ın önemine dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla eğitim kampı düzenlendi.

Doğada hayatta kalmayı tecrübe ettiler

Küçükelmalı Tabiat Parkı’nda düzenlenen Karasal Yaşam Eğitim Kampında, doğada hayatta kalmak için gerekli becerileri öğrenmek ve yaşayarak deneyimlemek amaçlanırken katılımcılar, biyoçeşitliliği ve çevreyi koruma ile doğada hayatta kalmayı tecrübe etti. Karasal Yaşam ve Sürdürülebilir Şehirleşmeye dair temel bilgi sahibi olan yetişkinlere öncelik verilen kampta; temel kampçılık, sürdürülebilir kalkınmada karasal yaşamın önemi, doğada hayatta kalma üzerine teorik bilgiler verilmesinin ardından uygulamaya dönük çalışmalar gerçekleştirildi. Katılımcılar, ayrıca 2 gün boyunca Tepebaşı Rekreasyon Birimi tarafından kampçılığa ve doğa sporlarına dair oyun, yarışma ve aktivitelere de katıldı.

Yapılan yarışmalar sonucunda 3 kişiye Tepebaşı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisi Su Sporları Merkez’inde bulunan açık havuzu kullanma hakkı, 5 kişiye Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenecek Kahve Festivali için bilet ve 3 kişiye Decathlon hediye çeki hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.