Dolar 32,5392
Euro 34,7953
Altın 2.437,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Karikatürün Oscarları törenle açıldı

Karikatürün Oscarları törenle açıldı
9 Ocak 2024 21:56
A+
A-

Karikatürün Oscarları olarak bilinen 39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen; dünya gündemine ışık tutan eserlerin yarıştığı, otoritelerce “Dünyanın bir numaralı karikatür yarışması” olarak nitelendirilen 39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde izlenime sunuldu.

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi’nin açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Recai Erdir, bürokratlar, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Recai Erdir, karikatürün oscarları olarak bilinen 39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi’nin Eskişehir’de sanatseverlerle buluşmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de sevgi ve selamlarını iletiyorum. Bu güzel sergiyi şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Tüm sanatseverler birbirinden güzel eserleri mutlaka gelip görmeli. Tüm sanatçıları ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, ödüllü karikatürlerin bulunduğu sergide eserleri yakından incelediler.

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ilk üç ödülün sahibi olan Polonya’dan sanatçı Pawel Kuczynski, Kolombiya’dan sanatçı Elena Ospina, Türkiye’den sanatçı Halit Kurtulmuş Aytoslu, Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar özel ödülünün sahibi Oğuzhan Çiftçi ve başarı ödüllerinin sahipleri Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaoqiang Hou, Polonya’dan Zygmunt Zaradkiewicz ve Türkiye’den Muhammet Şengöz’ün eserlerinin yanı sıra sergilenmeye değer görülen eserler 28 Ocak’a kadar Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.