Dolar 32,5652
Euro 34,8829
Altın 2.428,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Kazım Kurt: “Türkiye’nin ekonomisi batmış durumda”

Kazım Kurt: “Türkiye’nin ekonomisi batmış durumda”
23 Mart 2024 22:00
A+
A-

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından düzenlenen söyleşide ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Odunpazarı Belediye Başkanı ve Adayı Kazım Kurt, “Türkiye’nin ekonomisi batmış durumda. Bu batık ekonomide hiç kimsenin mutlu olma şansı yok diye düşünüyorum” dedi.
Odunpazarı Kent Konseyi tarafından gazeteciler Yazgülü Aldoğan ve Lube Ayar’ın konuşmacı olduğu “Siyasette Kadının Rolü” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Kadınların siyasete ve sivil toplum örgütlerine daha çok katılması ve müdahale etmesi noktasında vurgu yapan Başkan Kurt, “Odunpazarı’nda kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı diyoruz yıllardan beri. Bunu 31 Mart’tan sonra da geliştirerek sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ BÜTÜN ESKİŞEHİR’E DAĞITTIK”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de kadın erkek eşitliğini her koşulda vurgulayan bir belediyeyiz. İnatla ve iddiayla her zaman İstanbul Sözleşmesi’ni savunduk. İstanbul Sözleşmesi’ni bütün Eskişehir’e dağıttık ama ne yazık ki bir tek adam dünyanın imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı, vazgeçti, Türkiye’yi çekti. Şu anda Türkiye dünyada ya da Avrupa’da artık geri kalmış ülkeler arasında gösteriliyor.

“TÜRKİYE’DE YAŞAYANLAR TÜRKİYE’DE YAŞAMAKTAN MUTLU DEĞİL”
Geçen hafta dünya mutluluk anketi diye bir yazı okudum. Türkiye’nin mutluluğu biraz artmış. 98’inci sıradayız. Ama Iraklılar bizden daha mutlu. Irak 30 yıldır devleti olmayan bir ülke ve Iraklılar orada yaşamaktan mutlu. Türkiye’de yaşayanlar Türkiye’de yaşamaktan mutlu değil. Bunun sebebi tek adam yönetimidir. Baskıcı bir rejimdir. Demokrasiden uzaklaşmış, hukuktan uzaklaşmış bir rejimdir. Bunlar yoksa zaten kadın da yoktur. 

“EŞİTLİĞİ HER ORTAMDA VURGULAMALIYIZ”
Biz son haftalarda 8 Mart’tan bu yana kadınlarla ilgili bazı konuşmalar yaptığımız zaman şunu söylüyoruz: Biz öyle bir toplumuz ki Yunuslardan, Hacı Bektaşlardan, Mevlanalardan gelmiş bir toplumuz. Neşet Ertaş, “Kadınlar insandır. Biz de insanoğluyuz” demiş. Ben bunu çok önemsiyorum. Eşitliği her ortamda vurgulamalıyız, savunmalıyız ve onlar için hukuki hakları teslim etmeliyiz. Bunu yaparsak ancak o zaman Türkiye belki mutluluk tablosunda biraz daha yukarlarda olabilir.

“KADINLAR DAHA ÇOK SİYASETE VE SİVİL TOPLUMA GİRMELİ”
Biz bu nedenle yıllardan beri Odunpazarı’nda kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı diyoruz. Bunu 31 Mart’tan sonra da geliştirerek sürdüreceğiz. Şu ana kadar 17 tane kreş açtık. Kreşlerimizde bin 200 tane öğrencimiz var. Gençlik merkezlerimizde 2 bin gencimiz bizimle birlikte çalışıyor. Halk merkezlerimizde de ortalama biner kadın orada çalışıyor. Yani biz neredeyse Odunpazarı’nda 50 bin kişiye her gün dokunan bir hizmet veriyoruz. Kurs veriyoruz, ders çalıştırıyoruz, sınav yaptırıyoruz, meslek atölyeleri kurduruyoruz. Bunların tamamı onların sosyalleşmesi adına. Bunu da umarım büyüterek geliştiririz ama Türkiye’nin ekonomisi batmış durumda. Bu batık ekonomide hiç kimsenin mutlu olma şansı yok diye düşünüyorum. Kadınların daha çok siyasete girmesini, daha çok sivil toplum örgütlerine müdahale etmesini istiyorum. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.