Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

‘Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm, başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’

‘Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm, başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’
11 Haziran 2021 23:39
A+
A-

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla Köyü’nde çinko-bakır-kurşun zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı mücadele veren 5’i kadın 9 köylü hakkında açılan davanın üçüncü duruşması bugün Yenişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılanan köylülerden Kaniye Karasu, “Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken, gülmüştüm. Türkiye Cumhuriyeti’nde adalet yok mu? diye sormuştum. Ama başıma gelince anladım ki, adalet yokmuş” dedi.
Yenişehir’de Kirazlıyayla Köyü’nde çinko-bakır-kurşun zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı mücadele veren köylülerden 9 kişi haziran ayında gözaltına alınmıştı. Tutuksuz yargılanan 9 kişinin bugün Yenişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşması ifade eksikliği nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmada Kirazlıyayla köy halkı, Yenişehir Çevre Platformu, CHP ve İYİ Parti ilçe yönetimleri ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal hazır bulundu.

“MAHKEME FİRMAYIDA RESEN MÜŞTEKİ YAPTI”

Duruşma sonrasında yargılanan köylüler ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yapan Av. Osman Atalay Akman, şunları söyledi;

“Şuan 9 kişinin yargılandığı ceza davasının üçüncü celsesi görüldü. Bu duruşmada, bütün deliller toplanmış diye ümit ediyorduk. Ancak, bir müştekinin askerde olması sebebiyle ifade eksikliğinden bir celse daha arttı.

*Dava bizim lehimize ilerlerken, mahkeme 4 müşteki varken, resen firmayı da müşteki sıfatına getirmek için müzekkere yazdı. Ben bunca yıllık avukatım; şikayetçi olmayan bir kişiyi şikayetçi yapmak için bir kurum yok. Mahkemede yapılan iş doğru değil. İlgili makamlara başvurup talebin reddini isteyeceğiz. Şu an için dava köylülerin beraatı için ilerliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.