Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Kira artışları öğrencileri vuruyor! Eskişehir’de ortalama kira fiyatı ne kadar?

Kira artışları öğrencileri vuruyor! Eskişehir’de ortalama kira fiyatı ne kadar?
30 Ağustos 2023 14:43
A+
A-

Son aylarda gündemdeki yerini koruyan fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu olmaya devam ediyor. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, kiralık ev arayanlar bütçesine göre seçenek bulmakta zorlanıyor. Üniversite sonuçlarının da açıklanması ile birlikte kiralık ev konusu yeniden fahiş artışlar karşısında insanları zor durumda bırakıyor. Türkiye’nin öğrenci kenti Eskişehir’de 10 bin TL’nin altında ortalama kira bedeliyle ev bulunabiliyor. Peki bugünlerde yeni bir ev kiralayacaklar ne kadar hane gelirine sahip olmalı?
Son zamanlarda hem kiracılar hem de yeni kiralık ev arayanlar zorlu bir dönemden geçiyor. Öyle ki istenen kira bedelleri çoğu zaman maaşların dahi üzerine çıkıyor.

Üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ev arayışı başladı. Peki öğrenciler ve aileleri kira için nasıl bir bütçe ayıracak? Bir gayrimenkul değerleme platformu bu soruya yanıt vermek için Türkiye’de en çok öğrencinin bulunduğu illerdeki ortalama kira bedellerini inceledi. Buna göre Eskişehir için sonuçlar şöyle:

Öğrenci nüfusunun en yoğun olduğu illerden biri olan Eskişehir’de, ortalama konut kira değeri 9 bin 113 TL oldu. Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’ni barındıran Tepebaşı ilçesinde ortalama kira değeri 6 bin 285 TL olarak belirlendi.

Öğrencilerin en çok tercih ettiği iller arasında Eskişehir’in ardında yer alan İstanbul’da ise 13 adet devlet üniversitesi bulunuyor. Mega kentte ortalama kira bedeli Ağustos 2023 itibarıyla 17 bin 742 TL oldu.

Eskişehir Emlakçılar Odası, kentteki kira artışlarının bu yıl yüzde 40 olduğunu söyledi.

EN DÜŞÜK RAKAM ERZURUM’DA

-Yoğun Öğrenci nüfusunun bulunduğu bir başka il olan Erzurum’da ortalama konut kira değeri 7 bin 427 TL oldu. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi kampüslerinin yer aldığı Yakutiye ilçesinde ise ortalama konut kira değeri 6 bin 93 TL olarak belirlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.