Dolar 32,5990
Euro 34,7845
Altın 2.410,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Nebi Hatipoğlu Eskişehirspor’a destek açıklaması

Nebi Hatipoğlu Eskişehirspor’a destek açıklaması
22 Haziran 2023 16:14
A+
A-

Eskişehirspor kongresinde konuşan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, “Ben boş konuşmam, arkasında durmayacağım hiçbir işin içinde olmam. Önce Kulüp Başkanı bu takımı profesyonel lige çıkaracağım diye söz verecek” dedi.
2022-2023 sezonunda 3. Lig’deki mücadelesinin ardından amatör lige düşen Eskişehirspor Kulübü, geçtiğimiz hafta yasal çoğunluğun sağlanmaması sebebiyle ertelenen Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştiremedi. Bugün Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yasal çoğunluk aranmaksızın yapılan kongreye kulüp yöneticilerinin yanı sıra İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan da katıldı. Kongrede konuşan Nebi Hatipoğlu, forma sponsorluğundan çekilen ETİ yönetimiyle görüşüp bu sorunu halledeceğini ifade etti. Hatipoğlu ayrıca, 336 milyon lira olan borcun ödenmesi ve kulübün maddi sıkıntısının kökten çözülmesi için şirketleşmeye gidilmesinin şart olduğunu kaydetti.
Eskişehirspor’un profesyonel lige yeniden çıkabilmesi için gereken şartlara değinen Hatipoğlu, şunları söyledi:
“Sorunların tamamının çözülmesi için önce Söğütönü, Kocakır veya Batıkent imar sınırında bulunan ve şirketleşen kulübe bir lira almadan bağışlayacağımız tarlaya imar verilecek. Verilen imarla arsa statüsü kazanan arazi kat karşılığı olarak yüzde 30-40 ile müteahhide verilecek ve buradan elde edilen daireler satılarak bugün için yaklaşık 1,2 milyar lira kazanç sağlanacak. Bu rant sadece Eskişehirspor için kullanılacak ve sorunlar kökünden çözülecek. Yoksa bakandan 25 milyon lira alayım, ETİ’den 1 milyon lira alayım, Nebi Hatipoğlu’ndan 3 milyon lira alayım ile bu sorunlar çözülmez. Ben boş konuşmam, arkasında durmayacağım hiçbir işin içinde olmam. Önce Kulüp Başkanı bu takımı profesyonel lige çıkaracağım diye söz verecek. Gelin ne istiyorsanız ben vereceğim. Destek olacağım ama önümüzde çözeceğimiz en önemli sorun budur. Profesyonel lige çıksak bile transfer yasağı var. Dediğim gibi köklü çözüm için bu adımların atılması şart.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.