Dolar 32,2952
Euro 34,6307
Altın 2.414,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 17°C

Necdet Mutlukan’ın eserleri ziyarete açıldı

Necdet Mutlukan’ın eserleri ziyarete açıldı
25 Aralık 2023 20:34
A+
A-

Necdet Mutlukan’ın birbirinden seçkin eserlerden oluşan “Ahşap Yakma Sanatı” sergisi Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Eskişehir’in kültür ve sanat hayatını zenginleştiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, birbirinden güzel sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Necdet Mutlukan’ın eserlerinden oluşan “Ahşap Yakma Sanatı” sergisi Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda düzenlenen görkemli törenle açıldı.

Yapılan açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, bürokratlar, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan Başkan Vekili Hasan Ünal, “Ahşap sanatı tarihte bilinen en eski sanat dallarından biri. Hatta kağıdın icadından da öncesine dayanan bir sanat türü. Eski çağda insanlar ahşabın üzerinde duygu ve düşüncelerini ifade ediyorlardı. Necdet Hocam özel bir alanda yürüttüğü çalışmalarla çok güzel eserler ortaya çıkarmış. Tebrik ederim.” dedi. Başkan Vekili Ünal ve açılışa katılan sanatseverlere teşekkür eden Necdet Mutlukan da, “Emekli olduktan sonra hobilerime yöneldim ve 25 yıldır bir emekli olarak eserlerimi bu süreçte yaparak bugün de sizlerin huzurundayım. Bundan sonrası sizlerin takdiri. Katılımlarınız için teşekkür ederim.” diye konuştu. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Başkan Vekili Ünal, Necdet Mutlukan ve sanatseverler eserleri birlikte incelediler.

Sergi 7 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.