Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Öğrenciler GSF Yetenek Sınavı heyecanı yaşadı

Öğrenciler GSF Yetenek Sınavı heyecanı yaşadı
6 Eylül 2023 13:55
A+
A-

Anadolu Üniversitesinin köklü fakültelerinin başında gelen Güzel Sanatlar Fakültesi için yetenek sınavları başladı. 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde çevrim içi yapılan müracaatların ardından adaylar Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olmak için yetenek sınavlarında ter döktü.
Rekor başvuru sayısına ulaşılan yetenek sınavlarında Çizgi Film ve Animasyon Bölümüne 1300’e yakın kişi başvurarak en çok tercih edilen bölüm oldu. Çizgi Film ve Animasyon Bölümünün ardından sırasıyla Grafik Sanatlar, Resim, Heykel, Seramik, Baskı Sanatları ve Cam Bölümü adaylar tarafından tercih edildi. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine toplamda 2355 aday öğrenci başvuru yaptı. Sınav sonuçlarına göre ise engelli, KKTC ve yabancı uyruklu öğrenciler dahil olmak üzere toplamda 210 öğrenci GSF’de öğrenim görmeye hak kazanacak.

Anadolu Üniversitesi Sanata Destek Burslarıyla da GSF öğrencilerinin yanında

Yetenek sınavlarını başarıyla geçip Anadolu Üniversitesine kayıt yaptıran öğrenciler için kaliteli ve nitelikli eğitimin yanı sıra pek çok olanak sunuluyor. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleriyle başlatılan “Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) Anadolu Üniversitesi Sanata Destek Bursları” GSF öğrencilerine uluslararası sanat organizasyonlarına katılım imkânı sağlıyor. Anadolu Sanata Destek Bursu kapsamında GSF özel yetenek sınavında bölüm bazında en yüksek puanı alarak bir bölüme birincilikle yerleşen öğrencilere, uluslararası sanat organizasyonlarına (Venedik Bienali vb.) 15.000 TL’ye kadar katılım desteği, yemekhanede 9 ay boyunca (Ekim-Haziran) 3 öğün ücretsiz yararlanma imkânı sunuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.