Dolar 32,5403
Euro 34,8137
Altın 2.432,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Öğrencilere özel cumhuriyetin 100’üncü yılı menüsü

Öğrencilere özel cumhuriyetin 100’üncü yılı menüsü
27 Ekim 2023 21:26
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, Cumhuriyetin 100’üncü yılı münasebetiyle öğrencilere en çok tercih edilen öğle yemeğini ücretsiz verdi.
Yemek saatine dakikalar kala Yunus Emre Kampüsü’ndeki yemekhanede uzun kuyruklar oluştu. Öğrencilerin en çok tercih ettiği ve özel olarak hazırlanan menüde; harem çorbası, püreli soyalı pirinç, kapya biber turşusu bulunurken tatlı olarak da keşkül yer aldı.

Rektör Erdal: “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun”

Etkinlik ile ilgili görüşenlerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Ülkemiz Türkiye Yüzyılı vizyonuyla birçok alanda düzenlediği etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyor. Biz de bugün öğle yemeğinde öğrencilerimizle bir araya geldik. Cumhuriyetimizin 100. Yılını öğrencilerimiz, personelimizle birlikte coşkuyla karşılıyoruz. İstiklal’den İstikbal’e sözleriyle içselleştirdiğimiz amaç ve çalışma prensiplerimiz kapsamında bilimsel organizasyonlarla iş birliklerimizi geliştirecek ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda ülkemiz yükseköğretimine katkı sağlayacak yeni projeler ortaya koyacağız. Üreten, düşünen ve geliştiren pırıl pırıl gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!”

“Emeği geçen herkese teşekkür ederim”

Sıla isimli Eczacılık Bölümü öğrencisi menüyle ilgili, “Etkinlik için çok mutluyum. Bugün çokça tercih edilen bir menü bize sunulmuş. Yoğunluktan da anlaşılacağı üzere bayağı bir talep var. Yine de çok fazla sıra beklemedim. Sıramız hızlı ilerliyor, emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İktisat bölümü 3. sınıf öğrencisi Murat Can Çınar, “Menümüzde en çok tercih edilen yemekler var. Çok güzel oldu, yemek sırasında çok fazla kalabalık var. Üniversitemiz bizlere bu imkânı ücretsiz bir şekilde sağlıyor. Normalde bu kadar kalabalık olmuyor, bugün cumhuriyetin 100’üncü yılı sebebiyle verilen yemek nedeniyle daha da kalabalık. Közlenmiş kapya biber, keşkül, çorba ve tavuk yemeği var” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.