Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Sempozyumda çocuklara özel atölye düzenlendi

Sempozyumda çocuklara özel atölye düzenlendi
15 Eylül 2023 18:48
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 16’ncısını düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, 7’den 70’e herkesi kucaklamaya devam ediyor. Alanda düzenlenen atölyelere katılan bin 250 çocuk renkli görüntülere sahne oldu.

Her yönü ile dolu dolu geçen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, çocuk atölyeleri ile pişmiş toprağın binlerce yıllık geleneğini çocuklarla buluşturmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda başladığı günden bugüne kadar Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi, Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi, Çağdaş Okulları, Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu gibi birçok kurumdan gelen bin 250 öğrenci, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda devam eden sempozyum çalışmalarında çamurdan çeşitli figürler yaparak sempozyum alanını gezdi. Burada pişmiş toprağın farklı yönlerini de keşfeden öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde sanatçı çalışmalarını da inceledi.

Çocuklar İçin Deney Atölyesi

Öte yandan sempozyum alanında çocuklar için gerçekleştirilen deney, akıl ve zeka oyunları atölyesinde de öğretici ve eğlenceli anlar yaşandı. Tepebaşı Belediyesi rekreasyon ekibi tarafından çocuklara motor gelişimlerine katkı sağlayacak oyunlar oynatılırken etkinliklere katılan çocuklar da keyif aldıklarını belirterek memnuniyetini ifade ediyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından konsepti ve çeşitliliğiyle dünyada sadece Eskişehir’de düzenlenen 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 17 Eylül tarihinde düzenlenecek kapanış töreni ile sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.