Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Senfoni Orkestrası’nda Barok gecesi müzikseverlerle buluştu

Senfoni Orkestrası’nda Barok gecesi müzikseverlerle buluştu
6 Şubat 2024 22:34
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Barok gecesiyle müzikseverlerle buluştu. Çeşitli Barok dönem bestecilerin eserlerini icra eden Senfoni Orkestrası’na ilgi büyüktü.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde verilen konserde orkestra şefliğini dünyaca ünlü usta şefimiz Gürer Aykal üstlenirken, solistler ise genç ve yetenekli viyolonsel sanatçıları Belgi Karya Olcaytu ve Selin Körükoğlu oldu.

A.Vivaldi’nin İki Viyolonsel Konçertosu’yla başlayan konser, F.S.Geminiani’nin Konçerto Grosso ve O.Respighi’nin Antik Danslar ve Aryalar No.3 Suiti ile devam etti. Eserlerin icrasından sonra sahneye çıkan Ahmet Ataç, Şef Gürer Aykal’a Uğur Mumcu’yu Anma plaketini takdim etti ve teşekkürlerini sundu. Ardından söz alan Aykal, Eskişehir’in kendisi için hep özel olduğunu vurguladı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti. J. Haydn’ın Asker Senfonisi’nin icrasının ardından son bulan konser dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Gelecek programda orkestra şefi Burak Tüzün’ün yönetimindeki Senfoni Orkestrası film müzikleri konseri verecek. Can Atilla’nın Sultanlar Aşkına bestesi ile 9 Şubat gecesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.