Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Sinan Aydın’dan Başkan Küpeli’ye ziyaret

Sinan Aydın’dan Başkan Küpeli’ye ziyaret
2 Ekim 2023 18:25
A+
A-

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Görüşmede mesleki teknik eğitimde OSB’lerde yer alan okulların rolü, mesleki teknik eğitim gören öğrencilerin ülkemizin üretimine ve istihdamına katkıları konuları ele alındı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette mesleki teknik eğitimde OSB’lerde yer alan okulların rolü, mesleki teknik eğitim gören öğrencilerin ülkemizin üretimine ve istihdamına katkıları konuları ele alındı. Başkan Küpeli sanayinin işgücü talebinin sürekli bir artış içinde olduğunu belirterek, “Halen mevcut sanayimizin ve yeni kurulan tesislerin nitelikli işgücü talebi yıllık 2 bin kişinin üzerinde ve bu rakam hızla 2 bin 500 kişiye doğru yükselmekte. Yaptığımız hesaplamalara göre 2030 yıllarda yıllık yeni işgücü talebimiz 3 bin kişinin üzerine çıkacak. Şimdilerde artan bu talebi bu yıl Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden mezun ettiğimiz öğrencilerimizle de karşılamaya başladık. İyi eğitim alan gençlerimiz okulumuzdan mezun olduklarında çok iyi maaşlarla çalışma hayatına atıldılar” dedi. Başkan Küpeli, “Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak, planlı, programlı ve sürdürülebilir bir istihdam politikası oluşturabilmek için sizlerin katkıları bizlere büyük bir fayda sağlayacaktır” dedi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, mesleki eğitime verdiği katkıdan dolayı Başkan Küpeli ve ekibine teşekkür ederek, “Ülkelerin sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeylerini belirleyen faktörlerin başında mesleki teknik eğitim gelmektedir. Dünyadaki gelişmelere uygun olarak planlanmış bir mesleki ve teknik eğitim insan odaklı kalkınmanın sağlanmasında etkin rol almaktadır. Güçlü Türkiye’nin yolu, güçlü mesleki eğitimden geçiyor. Tüm kurumlarımızın bu bilinçle hareket etmesi, daha fazla gencimizin üretime dâhil olmalarının önünü açacaktır. Küreselleşen ekonomik yapı içinde eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi sektör-öğrenci arasındaki buluşmanın sağlanmasıyla mümkün olabileceğini biliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Eskişehir OSB yönetimine mesleki eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Özel EOSB Meslek Lisemiz, şehrimizde Mesleki Eğitime olan veli ve öğrenci yöneliminin artmasına da önemli katkı sağlamış durumda. Bu katkılarından OSB Yönetimimize de teşekkür ediyorum. Eskişehir OSB ile olan dayanışmamız ve iş birliğimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.