Dolar 32,5511
Euro 34,9436
Altın 2.423,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Şirket yönetimine dair fikir alışverişi yapıldı

Şirket yönetimine dair fikir alışverişi yapıldı
26 Ekim 2023 22:04
A+
A-

Ülkemizdeki önemli şirketlerin profesyonel yöneticileri Eskişehir Sanayi Odası Üyeleri ile bir araya geldi, şirket yönetimine dair tecrübelerini paylaştı. Bu kapsamda Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği (YÜD) işbirliğinde “Aile Şirketlerinde Sürdürülebilir Yönetim Kurulları Paneli” gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Aile şirketlerinin yönetimi ve geleceğe ulaşması için bugün çok değerli isimlerden farklı perspektifler dinleyeceğiz. Türkiye’de kurumsal yönetim kalitesini elimizden geldiğince arttıracağız. Panele katılan değerli katılımcılarımıza ve Eskişehir Sanayi Odası Üyelerimize teşekkür ederim. Eskişehir ve Eskişehir Sanayi Odası sizin yuvanız, bu yüzden her zaman bekleriz” dedi.

ESO Meclis Salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü üstlenen Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, panel katılımcıları hakkında bilgi vererek, uzman olduğu alanlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Panelde konuşan Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği Başkanı ve Pretium Kurumsal Danışmanlık Kurucusu Mehmet Sami, Türkiye’nin en büyük probleminin sürdürülebilir şirketleri yaratabilmek olduğunu belirterek sürdürülebilir yönetim kurullarının nasıl olması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Aktif ve profesyonel yönetim kurullarının önemi hakkında bilgiler verdi.

Panelde söz alan Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan, CEO perspektifiyle yönetim kurullarının işleyişine dair detayları paylaştı. Özkan, sürdürülebilirliğin önemi ile icara ve yönetim kurulu arasındaki dengeyi nasıl sağlanacağı hakkında da konuştu.

Yönetim kurulu bakış açısıyla yönetim kurulu dinamiklerini ESO Üyeleri ile paylaşan Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Pandır ise panelde, şirketlerdeki başkanlık modelinin nasıl olması gerektiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Panelde açıklamalarda bulunan bir diğer isim İSO Meclis Üyesi Fatih Tamay, aile şirketlerinde etkin bir yönetim kurulu nasıl oluşturulabileceği, kurumsallaşmanın hangi yollardan geçtiğini anlattı.

Panel soru cevap kısmıyla sona erdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.