Dolar 32,5403
Euro 34,9400
Altın 2.421,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekildi

Sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekildi
8 Ekim 2023 12:54
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi ile birçok kurum, STK ve gönüllünün birlikteliği ile hayata geçirilen Can Dostum projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerle sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekildi.

Tepebaşı Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirebilmek adına örnek çalışmalara devam ederken, kentteki sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile iş birliği yapmayı da sürdürüyor.

Bu kapsamda ‘Satın alma sahiplen’ sloganı ile hayata geçirilen “Can Dostum” projesi kapsamında, sokak hayvanlarına karşı duyarlılık oluşturmak, sokaktaki canlara dikkat çekmek amacıyla birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi. “Onlar da tıpkı insanlar gibi doğanın bir parçasıdır, onlar dostumuzdur. Dostlarımız yalnız değil; sen varsın, ben varım, biz varız” sloganı ile düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte can dostlarımıza destek veren kurum, STK ve gönüllüler stant açarak yaptıkları çalışmaları anlatarak sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekti. Başkan Ataç da stantları tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çocuklara renkli etkinlikler yapıldı

Etkinlik alanında çocuklara yönelik de birçok renkli aktiviteler gerçekleştirildi. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla kukla gösterisi yapılırken birçok atölye de gerçekleştirildi. Başka Bir Okul da Mümkün tarafından düzenlenen çocuk atölyelerinde taş ve bez çanta boyama etkinliği yapılırken can dostların oynayabilmeleri için iplerden oyuncak yapımı gösterildi. Ayrıca etkinliğe gelenler Eskişehir Fotoğraf Topluluğu tarafından hazırlanan fotoğraf sergisini de gezdi.

“Çalışmalarımız devam edecek”

Burada bir konuşma gerçekleştiren Başkan Ataç, “Geçtiğimiz yıllarda da yapılan bu etkinlik giderek büyüyerek devam ediyor. Hepimizin bildiği sorunlar var. Belediye olarak biz bunları tek başımıza aşamayız. Kanunda çok sıkıntılı maddeler var. İlgili maddelerin düzenlenmesi gerekiyor. Belediyelerimiz iyi niyetle yaklaştığı için büyük sorunlar olmuyor. 2009’dan bu yana yaklaşık 15 bin civarında sokak hayvanına sahiplendirilme yapıldı. Ayrıca 25 bin hayvanı kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış. Barınağımıza yeni bir ameliyathane yapıldı. Tepebaşı Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Etkinliğin sonunda Başkan Ataç, stant açan ve etkinliğe destek olan STK ve gönüllülere teşekkür belgelerini takdim etti.

Gelin ve damattan mama desteği

Öte yandan etkinlik alanına gelen Deniz-Büşra Erol çifti, sokak hayvanları için iki paket mama hediye ederek sokaktaki canlara destek oldu.

Etkinlik alanında stant açan kuruluşlar arasında Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yanı sıra Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Eskişehir Çevre Derneği, Karabayır Besleme Grubu, Atatürk Lisesi, Uçan Bisiklet Çocukları, Monk Coffe ve Books, Littleandmore, Organize Pati, Eskişehir Fotoğrafçılar Topluluğu ve bireysel gönüllüler yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.